Hoquei sobre herba

Entre els vuit millors d’Europa

Hoquei sobre herba. El RC Polo guanya l’Holcombe per un mínim 0-1 i supera el KO16 que ha organitzat

El RC Polo Barcelona es va classificar de manera brillant per a la final a vuit de l’Euro Hockey League després de guanyar per un mínim 0-1 l’Holcombe anglès. El conjunt barceloní va marcar passats 30 segons de l’inici del partit, va fer un bon joc, sobretot en defensa, i en els darrers minuts va saber aguantar l’empenta del conjunt anglès, que buscava l’empat i seguir viu.

El Polo va sortir molt centrat i es va avançar amb un gol quan feia tot just 30 segons que havia començat el partit, després de robar una bola i fer una bona jugada d’atac culminada amb una gran rematada de Guillermo Fortuño que va significar el 0-1. L’Holcombe va disposar d’un penal en el minut 6, però va ser el conjunt barceloní el que va tenir més ocasions en els primers 15 minuts. En el segon quart, els anglesos van desaprofitar un altre penal, i els catalans en van tenir dos de seguits a sis minuts del descans i tampoc van estar encertats. La primera part va acabar amb el 0-1.

En la segona meitat, els dos equips van tenir ocasions i el joc va estar més anivellat. Quan es va entrar en els darrers quinze minuts, l’Holcombe va buscar més la porteria catalana, va pressionar més els jugadors del Polo i va fer més faltes. Va veure dues targetes verdes seguides i durant uns minuts els barcelonins van tenir una doble superioritat. El Polo no va poder sentenciar i va haver de patir en els darrers minuts. Quan faltava un minut i mig, els anglesos van treure el porter i van atacar amb un home més. Quan faltaven 36 segons per al final, van disposar d’un penal i, tot seguit, quan en faltaven 28, d’un altre. El porter local Luis Calzada va aturar el segon en una gran acció i va mantenir el 0-1 que va classificar el Polo per al KO8.

Els set rivals dels barcelonins

El Polo ja coneix els altres set equips que jugaran el KO8 per Setmana Santa. Quatre ja estaven preclassificats: el Pinoké (Països Baixos), el Rot-Weiss de Colònia (Alemanya), el Gantoise (Bèlgica) i el Club de Campo de Madrid. A banda dels barcelonins, en aquest KO16 també s’han classificat per a la final a vuit de l’EHL l’Old Georgians anglès, el Kampong neerlandès i el Royal Leopold belga.