El Barça perd la imbatibilitat contra el Veszprém (36-41)

El Barça ha vist frenada la seva ratxa triomfal en la Champions amb una contundent derrota contra el Veszprém (36-41), que ha presentat la seva candidatura per obtenir el seu primer títol de la Champions. L’equip blaugrana, que manté el lideratge gràcies al goal-average, ha flaquejat en defensa i no ha pogut mantenir el ritme del conjunt hongarès, que disposa d’una banqueta molt més àmplia. El Veszprém ha superat el Barça en totes les facetes del joc i ha segellat una victòria històrica al Palau Blaugrana que el consolida en el grup capdavanter, ara amb els mateixos 10 punts que el conjunt de Carlos Ortega. Ludovic Fàbregas, que ha estat ovacionat en la seva tornada a Barcelona, ha estat un dels destacats amb la consecució de 7 gols. També han marcat 7 dianes Dika Mem i Tim N’Guessan. El Barça no perdia a casa des del 18 de novembre del 2021 contra el Kielce (30-32).

La primera meitat ha transitat a un ritme trepidant. Mem i N’Guessan, aprofitant les primeres aturades de Nielsen, veien porteria en transició i a l’àrea rival Fàbregas marcava territori en el pivot i anotava amb facilitat (4 gols en 8 minuts). El Barça ha aprofitat uns minuts de descans per al jugador nord-català per obrir un petit forat al marcador (12-10). Amb la tornada de Fàbregas en pista, però, les forces s’han tornat a anivellar. L’equip blaugrana era incapaç de taponar les fissures en l’eix de la defensa i amb les pèrdues de pilota en el tram final ha facilitat l’estrebada del rival. L’aparició de Kosorotov també ha estat determinant i el Veszprém ha marxat als vestidors amb avantatge després d’un parcial de 2-6 (17-19).

Després de la represa, els problemes s’han agreujat en el Barça. L’equip continuava sense ajustar la defensa i en atac, amb Mem amb molèsties físiques, no tenia les idees gens clares. El Veszprem s’escapava de 4 gols (18-22) i Ortega ha començat a buscar solucions. Ha situat Gonzalo sota els pals, ha ordenat una defensa 5-1 i poc després ha col·locat Janc en la direcció de joc. El Veszprém, però, anava embalat i aprofitava la precipitació local per furgar en la ferida i obrir l’escletxa fins als 7 gols (26-33). En l’intercanvi de cops final el Barça s’ha aproximat fins al 31-35, però ja no ha pogut passar d’aquí.