Ciclisme

Mataró tornarà a acollir una sortida d’etapa de la Volta el pròxim 2024

Serà la dissetena vegada que la capital del Maresme es protagonista a la cursa

Mataró tornarà a acollir una sortida d’etapa en l’edició de la Vota Ciclista a Catalunya del 2024. la capital del Maresme es consolida com una de les poblacions més fidels a la cursa i serà la dissetena vegada que sigui protagonista d’una sortida o una arribada de la Volta en tota la història. Mataró s’ha convertit en un veritable clàssic en la última dècada, estant present en el recorregut de la cursa catalana en vuit ocasions des de 2014, sempre amb una important presència de públic.

En set d’aquestes visites, Mataró ha protagonitzat una sortida d’etapa, convertint el Camí de la Geganta en un escenari ideal per gaudir de la interacció entre el públic i la caravana de la cursa. L’any 2021, en la històrica edició 100 de la Volta, va acollir un final d’etapa, vivint la victòria d’una icona del ciclisme modern com el triple campió mundial Peter Sagan. En la darrera edició, Mataró va acollir la sortida de la segona etapa, que va portar el pilot fins a l’estació de muntanya de Vallter, on l’italià Giulio Ciccone va imposar-se davant dels dos grans favorits a la victòria final, Primoz Roglic i Remco Evenepoel.

“Mataró és una ciutat vinculada al ciclisme tant històricament com en l’actualitat on es compta amb molta afició en les diferents modalitats: pista, BTT, BMX, carretera.... Per Mataró és un honor tornar a participar en la Volta Ciclista a Catalunya, un esdeveniment esportiu d’abast internacional que esdevé, a més, un element de promoció de ciutat” ha explicat l’alcalde de Mataró, David Bote. El president de la Volta Catalunya, Rubèn Peris, ha comentat: “Per a la Volta a Catalunya, és un plaer seguir comptant amb la confiança de Mataró per formar part del recorregut d’una prova del prestigi de la Volta a Catalunya. Mataró és una ciutat de gran tradició ciclista, com ho demostra la seva aposta pel nostre esport en els darrers anys i l’excepcional resposta de públic de la que sempre hem gaudit en recents edicions. De segur que tornarem a gaudir d’un gran espectacle el pròxim 2024”.

La 103a edició de la Volta Ciclista a Catalunya, que es disputarà entre els dies 18 al 24 de març de 2024. El darrer guanyador va ser l’eslovè Primoz Roglic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)