Patinatge

ESPORTS D'HIVERN

Oleg Protopopov, símbol de l’URSS

Al costat de Belousova va ser dos cops campió olímpic i quatre cops campió del món

El doble campió olímpic Oleg Protopopov, un dels símbols dels esports d’hivern de l’antiga URSS, va morir ahir als 91 anys, segons han confirmats mitjans russos. El llegendari patinador va ser campió per parelles al costat de la seva dona, Ludmila Belousova, en els jocs del 1964 i els del 1968. També van ser quatre vegades campions del món i quatre vegades campions d’Europa entre el 1965 i el 1968.

Protopopov i Belousova van aprofitar una competició a Suïssa per demanar l’exili polític i finalment van aconseguir el passaport del país el 1995. Van continuar fent exhibicions fins poc abans de la mort de Beluosova. De fet, van fer el seu últim ball en una exhibició el 2016, quan Protopov tenia ja 84 anys. El 2003 van visitar Rússia per primer cop en 23 anys i van assistir com a convidats als jocs olímpics de Sotxi.

Protopopov, nascut a Sant Petersburg, va néixer en una família d’artistes. La seva mare era ballarina i el seu padrastre, el poeta Dmitri Tsenzor. Va començar a fer patinatge ja força gran (15 anys), però ni tan sols la crida de l’exèrcit li va impedir dedicar-s’hi en cos i ànima. Tant ell com Belousova van descartar tenir fills per concentrar-se en la seva carrera esportiva. La seva dona va mantenir el nom familiar però en el circuit internacional eren coneguts com “els Protopopovs”. Belousova va morir el 2017 als 81 anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)