Futbol sala

Adolfo decideix el derbi a Santa Coloma (3-4)

Dos gols de l’ala blaugrana en els últims dos minuts han donat el triomf al Barça davant un Industrias que ha tingut el control a l’inici de la segona part (3-2)

Dos gols d’Adolfo en els últims dos minuts ha decidit a favor del Barça el derbi català contra l’Industrias Santa Coloma (3-4). El clàssic del futbol sala no ha decebut les expectatives i ha tingut un desenllaç cruel per al conjunt colomenc, que manava al marcador a dos minuts del final. El Barça, com dimarts a Cartagena, està abonat a l’èpica i consolida una jornada més el seu lideratge de primera divisió.

El Barça ha començat amb una marxa més, arribant amb molt facilitat a l’àrea rival i provocant les aturades de Borja Puerta. Xavi Closas ha demanat temps mort i ha reclamat més intensitat als seus jugadors, i que fossin fidels a la seva identitat. Les forces s’han anivellat i l’Industrias ha fet la primera urpada (9’) per prendre la iniciativa. Bernat Povill ha rematat a porteria buida aprofitant una magistral assistència de taló d’Àlex Verdejo i la falta d’entesa entre Dídac i Adolfo en defensa. L’aparició de Pito ha estat providencial perquè el Barça ha replicat d’immediat amb una internada per la banda esquerra en què el pivot de Chapecó s’ha desfet de tots els seus defensors (11’). El joc era elèctric i Povill ha enviat una pilota al travesser després d’una altre gran centrada de Verdejo. El Barça era un amb Pito en pista i un altre sense el pivot en el terreny de joc. Khalid ha hagut d’aturar en falta una altra embranzida del brasiler. Al tram final, però, entre Khalid i Pito (19’) han marcat el segon dels blaugrana en una gran acció de Touré des de la banda esquerra. Minuts abans havia reaparegut Matheus després de setmanes allunyat de les pistes per una lesió muscular. Amb el reguitzell de baixes blaugrana –avui tampoc ha jugat André Coelho perquè és a punt de ser pare– ha fet el seu debut en partit oficial el jove del filial Aniol. Abans ja havien disposat de minuts Harrison i Tapias.

L’Industrias ha començat la segona part amb més determinació i energia. Una recuperació de pilota ha propiciat un xut de Nil Closas al travesser i el rebuig l’ha aprofitat Khalid (24’) per marcar de cap, sense oposició. L’equip colomenc ha restablert l’equilibri i per moments s’ha fet amb el control del partit. Una gran acció de Povill, ben assistit per David Peña, l’ha rubricat el golejador d’Olesa per situar el seu equip amb avantatge (27’). El Barça, amb el cinc titular, s’ha tret la pressió de sobre i ha gaudit de nombroses oportunitats per marcar. Adolfo, en una mitja volta, Dyego i Pito han tingut el tercer a tocar, però la defensa o Puerta han frustrat els seus llançaments. A 3:36 pel final, Jesús Velasco se l’ha jugat amb el porter jugador. La persistència del líder ha tingut premi perquè Adolfo l’ha clavat amb un ajustadíssim xut per l’escaire quan només restava 1:59. L’Industrias no es conformava amb l’empat i també ha apostat pel porter jugador. Una gran defensa de Pito, però, ha provat que la pilota anés a parar a Adolfo, que no ha perdonat quan restaven pocs segons pel desenllaç.