Voleibol

L’Audiència d’Almeria confirma els dos anys de presó a Cosme Prenafeta per abusos sexuals

L’Audiència Provincial d’Almeria ha confirmat les penes de dos anys de presó per a l’entrenador català i històric jugador de la selecció espanyola i del Club Voleibol Almeria Cosme Prenafeta (L’Hospitalet de Llobregat, 1971) per abusar sexualment de dues jugadores a les que va besar sense el seu consentiment, a més de tocar-li les natges a una d’elles.

La sentència, a la qual ha tingut accés l’agència EFE, desestima un recurs d’apel·lació contra la sentència original que va declarar provat que Prenafeta, entrenador de l’equip de voleibol en què militaven les dues víctimes, va celebrar el 28 de desembre del 2020 un dinar de Nadal al seu domicili, a la qual van assistir totes les jugadores de l’esmentat equip. Al voltant de les 18.00 hores, després que marxessin la resta de companyes, les víctimes es van quedar totes soles amb l’entrenador, “consumint begudes alcohòliques i participant en un joc que consistia a fer-se preguntes d’índole sexual i beure xarrupets d’alcohol” . Durant aquest joc, amb “ànim de satisfer els seus desitjos lúbrics”, l’acusat es va acostar a una de les noies al saló de la casa i la va agafar pel coll amb una mà per fer-li un petó a la boca que “va durar diversos segons “. La víctima va intentar separar-se i va apartar Prenafeta amb els braços.

Tot això va passar mentre l’altra víctima es trobava al bany, però quan va tornar l’acusat s’hi va acostar tres vegades a la cuina, a la terrassa i una habitació per besar-la a la boca i al coll, i en una de aquestes ocasions li va tocar les natges. “Aquests fets es van produir sense el consentiment de les víctimes, patint totes dues una simptomatologia ansiós depressiva a conseqüència dels fets descrits”, afegeix la sentència.

Contra la sentència d’instància es va interposar un recurs d’apel·lació que demanava la nul·litat del judici, així com que les actuacions es retrotraguessin per poder celebrar una nova vista oral en què es practiqués una pericial psicològica que inicialment havia estat admesa i posteriorment denegada.

L’Audiència d’Almeria apunta ara que “la declaració de les testimonis ha estat, essencialment, reiterada en les diferents manifestacions prestades (...), quan a més l’acusat ha reconegut els petons, tot i que manté que van ser consentits”. Així, es ratifiquen les penes d’un any de presó per cadascun dels dos delictes d’abús sexual pels quals havia estat condemnat Prenafeta, pels quals també se li imposa dues ordres d’allunyament de 200 metres durant tres anys i el pagament d’indemnitzacions de 3.000 euros a cadascuna de les perjudicades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)