Rem

Banyoles, a tot rem

El CN Banyoles i el Náutico de Sevilla són els únics clubs de l’Estat que, si no hi ha res de nou, tindran dos remers en els Jocs

Aleix Garcia, ara lesionat, i Dennis Carracedo i el tècnic Carles Grabulosa, representants de l’estany

Vint anys després i si no hi ha res de nou, el Club Natació Banyoles tornarà a tenir l’estiu vinent dos remers olímpics a París 2024, tot just un any abans de la celebració del centenari de la seva fundació. Aleix Garcia i Dennis Carracedo van segellar la classificació del seu bot en el mundial de Belgrad. També hi serà el tècnic Carles Xino Grabulosa, entrenador del CN Banyoles i alhora tècnic de la modalitat de pes lleuger de la federació espanyola. Les places són propietat de la federació espanyola i no són nominals però, si no sorgeix cap circumstància adversa, remaran a París. El CN Banyoles i el Club Náutico de Sevilla, que hi tindria el dos sense format per Javier García i Jaime Canalejo, són els dos únics clubs de l’Estat que tenen dos remers amb el passaport en fase de certificació. La federació farà els trials interns el 23 i 24 de febrer i donarà la llista definitiva. També hi aspirarien dos remers més del club: Manel Balastegui, en esquif, i Jordi Jofre. Des que Teresa Mas de Xaxars i Mario Arranz van competir a Atenes 2004, la secció de rem, fundada el 1958, havia estat absent en els Jocs, fins que Manel Balastegui va participar a Tòquio 2021, convertint-se en el 26è olímpic del CN Banyoles, que ha dut als Jocs nedadors, remers, atletes i una triatleta i que té una medalla: la plata de Fernando Climent a Los Angeles 84. El club, tercer en el darrer estatal rere els monstres sevillans Náutico i Labradores, viu una època daurada quant a llicències i resultats.

Aleix Garcia, lesionat

El serinyanenc Aleix Garcia va acabar cinquè la final A del mundial de Belgrad de doble scull amb el gallec Rodrigo Conde i van segellar la plaça olímpica. Malauradament, fa pocs dies Garcia va caure quan s’entrenava amb bicicleta de carretera, es va trencar la clavícula i va ser operat a Sevilla, el seu lloc d’entrenament, adversitat que espera superar. Garcia i Conde van viure el seu esclat el 2022, amb una plata en el mundial de Racice (República Txeca) i una altra en l’europeu de Múnic. Un primer any junts de somni. El banyolí Dennis Carracedo, per la seva banda, va ser cinquè en doble scull de pes lleuger amb el gallec Caetano Horta. Un èxit rotund d’una dupla creada aquesta mateixa temporada i que té molt de marge de millora.

10.200 socis

Presidit per Jordi Casanova des del febrer del 2022, que va agafar el relleu d’Albert Comas, el club té uns 10.200 socis i viu una etapa d’esplendor tot i les dificultats econòmiques que han comportat els augments del preu de la llum. El club va instal·lar 400 plaques fotovoltaiques a principis del 2022 per parar el cop. Generen pels volts de 200 kW i permeten obtenir el 20% de l’energia necessària per al dia a dia.

ELS PROTAGONISTES

ALEIX GARCIA PUJOLAR
Naixement Serinyà, 2000
Bot Doble ‘scull’ Company Rodrigo Conde
Millors resultats
Plata en el mundial 2022. Plata en l’europeu 2022. 5ns mundial 2023 i plaça olímpica. 7è europeu 2023.
DENNIS CARRACEDO FERRERO
Naixement Banyoles, 1999
Bot Doble ‘scull’ lleuger Company Caetano Horta
Millors resultats
Cinquè en el mundial 2023. Setè classificat en l’europeu 2023. Quart en el quatre ‘scull’ lleuger del mundial 2022.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)