Rem

CARLES GRABULOSA

ENTRENADOR DEL CN BANYOLES I DE LA FEDERACIÓ ESPANYOLA

“El rem està de moda; vivim el millor moment”

“Hi ha gent que anant als Jocs ja en fa prou; nosaltres ens entrenem cinc hores al dia i l’objectiu és l’or si bé és molt difícil i no som favorits”

Viu el seu millor moment el CN Banyoles?
Sense cap dubte, a nivell de rendiment és el millor des que hi soc com a tècnic des del 2008 i a nivell de club, també. Tenim totes les categories plenes, la secció està batent rècords amb unes 200 llicències sense comptar les de rem oci. El rem està molt i molt de moda i estem aconseguint objectius molt ambiciosos.
Els èxits internacionals de remers com Balastegui, Garcia o Carracedo hi deuen ajudar.
Vull entendre que sí, però si ho miro objectivament, la moda va començar abans que els èxits internacionals arribessin. Influeixen en un 20% o 30%; la resta és la bona feina del club i el fet que les famílies estan contentes de portar els seus fills i això anima altres nens. Treballem molt també la vessant social i lúdica. Cada mes o mes i mig organitzem activitats lúdiques i l’Associació dels Amics del Rem també ens ajuda molt.
La lesió d’Aleix Garcia compromet la seva presència a París?
Desitjo que no i em deixo contagiar molt per la seva positivitat. Sempre ha demostrat que és molt fort mentalment. L’entreno des dels deu anys i ho ha demostrat regata rere regata. Vaig parlar amb ell i em va sorprendre la positivitat amb què ho està afrontant, que és la que el caracteritza. Aquesta adversitat que ens hem trobat en el camí, m’atreviria a dir que encara ens farà mes forts. En tres o quatre setmanes es podrà asseure al bot. Confio que passat Nadal anirà com una moto.
Garcia va dir en una entrevista a aquest rotatiu: “Volem l’or a París 2024.”
Sento la frase i se’m posa la pell de gallina. Estem fent tot el que està a les nostres mans per aconseguir que la frase es faci realitat. Som molt conscients que és molt difícil. Si t’ho marques com a objectiu pot ser menys difícil. Hi ha gent que anant als Jocs ja en fa prou. Nosaltres ens entrenem cinc o sis hores cada dia i aspirem al màxim, Després passarà el que passarà.
Un podi ja seria espectacular tenint en compte els precedents.
Estem motivats perquè la medalla de Fernando Climent a Los Angeles 84 deixi de ser l’única. No volem semblar arrogants ni prepotents. No som favorits, ni amb el bot de l’Aleix Garcia i ni amb el del Dennis. La medalla per a nosaltres és molt cara.
Quina és l’edat millor?
La ideal és entre els 25 i els 30 anys. París els arriba una mica joves.
Després ve Los Angeles 2028.
I tant. Hi ha gent amb 35 anys que rema al màxim nivell. Als Jocs, en el vuit, hi havia un remer que va competir amb mi en el mundial de Banyoles 2004.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)