Tennis

Nadal confirma la seva participació en el Barcelona Open Banc Sabadell

El mallorquí Rafa Nadal ha confirmat aquest dilluns la seva participació en la propera edició de Barcelona Open Banc Sabadell – 71è Trofeu Comte de Godó, el torneig que ha guanyat en dotze ocasions i que es disputarà del 13 al 21 d’abril de l’any que ve. D’aquesta manera, l’ATP 500 de Barcelona confirma el primer jugador per a la propera edició. El balear tornarà a les pistes al gener a Austràlia (Brisbane) després dels problemes físics que li van impedir jugar durant la major part de la temporada passada.

El tennista mallorquí manté un vincle molt especial amb el Godó, un torneig que ha guanyat dotze vegades i la pista central del qual porta el seu nom. A més, és membre del Reial Club de Tennis Barcelona des de la seva etapa com a infantil. L’últim cop que va jugar a Barcelona es remunta a l’any 2021, quan es va endur el títol després de guanyar el grec Stefanos Tsitsipas en tres sets (6-4, 6-7 i 7-5).

El director esportiu de l’obert barceloní, David Ferrer, es va mostrar molt orgullós de poder comptar amb la participació del guanyador de 22 Grand Slam. “Rafa és el millor jugador de la història d’aquest esport i l’estendard del nostre torneig. Poder seguir gaudint-lo a Barcelona és una sort i és una cosa que a mi, a nivell personal, m’il·lusiona molt i em fa molt feliç”, va assegurar a un comunicat publicat pel torneig.

El jugador de Manacor reapareixerà en el torneig de Brisbane que es jugarà del 31 de desembre proper al 7 de gener de l’any que ve, previ a l’Open d’Austràlia, que es disputarà del 14 al 28 de gener, i va ser l’última cita en la que va competir el mallorquí.

Nadal va disputar el seu últim partit el 18 de gener passat, quan va caure en segona ronda de l’obert australià davant del nord-americà Mackenzie McDonald, i des d’aleshores ha seguit un procés de recuperació d’una lesió de grau 2 al psoes ilíac de la cama esquerra, per la que va passar pel quiròfan.

El tennista va ser intervingut el 2 de juny per via artroscòpica de la lesió del tendó del psoes esquerre a la Clínica Teknon de Barcelona realitzada pels doctors, Marc Philippon, Jaume Vilaró i Angel Ruiz-Cotorro, i també se li va regularitzar una lesió antiga del labrum del maluc esquerre. El temps estimat aleshores per a la seva recuperació va ser de cinc mesos.

L’Open d’Austràlia va anunciar l’11 d’octubre passat que Nadal formaria part del quadre del primer Grand Slam de la temporada, a Melburne, cita que va guanyar el 2009 i el 2022, dies després del tennista difongués un vídeo en què se’l veia entrenant-se en una pista de la seva acadèmia a Manacor (Mallorca). Nadal, de 37 anys, no va voler posar data a la tornada a la competició el 15 de novembre passat, encara que va afirmar que estava evolucionant bé de la seva lesió i que sabia que tornaria “a jugar a tennis algun dia”, cosa que va arribar a dubtar en algun moment de la seva recuperació. No va ser fins al 1 de gener passat quan el tennista espanyol va anunciar oficialment el seu retorn a les pistes per disputar el torneig de Brisbane, la primera setmana de gener del 2024, abans de l’Open d’Austràlia. Aquest dilluns, els organitzadors del Godó han confirmat la seva presència a Barcelona el proper mes d’abril.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)