Tennis

Esports

Torben Ulrich, llegenda del tennis danès i pare d’un dels fundadors de Metallica

També va ser escriptor, músic, actor i pintor

L’esportista polifacètic Torben Ulrich, conegut popularment com el tenista hippie, va morir dimecres, dia 20, a l’edat de 95 anys, segons ha informat el seu fill, Lars Ulrich, a través de les xarxes socials.

Va néixer a Copenhaguen (1928) i el seu pare era el tennista Einer Ulrich. A finals dels anys quaranta va debutar com a professional dins el circuit de tennis. Aviat es va convertir en una estrella del seu país. Era esquerrà i la seva llarga cabellera i la seva aparença hippie el van fer popular. En el transcurs de la seva carrera va assolir 97 victòries, va arribar a uns vuitens de final de Roland Garros (1959) i Wimbledon (1959) i va disputar el US Open dels Estats Units els anys 1953, 1956, 1964 i 1968. En partits de dobles va destacar perquè va arribar a la semifinal de Wimbledon (1959) i a quarts de final del Roland Garros (1968). La posició més alta que va assolir en el rànquing ATP va ser la 96a l’any 1973, quan ja tenia 45 anys. De fet, just abans de retirar-se, a l’edat de 49 anys, es va convertir en el jugador de més edat de la història de la Davids Cup, una competició en què va disputar més de 100 partits representant el seu país.

El seu llegat va més enllà de la part esportiva. De jove va treballar a l’agència de notícies Reuters de Copenhaguen i a principis dels anys cinquanta va començar a escriure per a diverses revistes daneses de jazz. Va ser coeditor de la revista literària Bazar, escrivia setmanalment una columna sobre música al diari BT i va col·laborar amb la revista musical M.M. Per altra banda, als anys cinquanta va ser membre d’una banda musical de jazz tocant el clarinet. Els anys setanta va començar a pintar. Va entrar al Lions Club de Copenhaguen i va exposar les seves obres per diverses ciutats d’Europa i els Estats Units. També va aparèixer en alguna pel·lícula fent d’actor, com The ball and the wall (1988) i Body & Being: Before the wall (2002).

Amb tot això, el desembre de 1963 va tenir el seu fill Lars Ulrich que també va començar a jugar a tennis i, a més a més, va decidir estudiar bateria. A principis dels vuitanta, Ulrich fill i James Hetfield (vocalista) van fundar una de les bandes de música heavy més famoses del món, Metallica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)