Futbol sala

Una remuntada que val una final (2-1)

El Barça resisteix a Jaén per capgirar el marcador al tram final i buscarà davant el Cartagena la seva cinquena supercopa

El Barça sua de valent per batre el Jaén, vigent campió de la copa d’Espanya, i accedir a la final de la supercopa. El partit, que ha tingut l’ambient de les grans ocasions a l’Olivo Arena, ha estat una autèntica exhibició dels dos porters.

Els catalans s’han mostrat espessos en els primers 20 minuts, si bé és cert que han tingut la primera ocasió clara del partit amb una rematada de Sergio González al segon pal que no ha trobat porteria (3’).

Qui perdona ho acostuma a pagar, i el Jaén s’ha avançat poc després en aprofitar una pèrdua d’Antonio que ha acabat amb gol de César Velasco, atent per enviar al fons de la xarxa un refús previ (0-1, 7’). Els blaugrana han reaccionat amb un potent xut d’Erick que ha fet tremolar el travesser (10’) i Espindola li ha negat el gol a Coelho en un mà a mà (14’).

El Jaén també ha enviat dues pilotes a la fusta abans del descans. Primer ho ha fet Renato en una falta directa (15’) i després Míchel, que ha errat a porteria buida (19’). A continuació, a punt ha estat Pito amb una rematada de cap d’empatar un primer temps molt més mogut del que podia deixar entreveure el resultat (0-1).

Els de Jesús Velasco han sortit amb una marxa més en el segon temps i han fet recular el Jaén. Un xut ras d’Antonio ha sortit llepant el pal (24’) de la porteria defensada per Espindola, que ha estat un autèntic mur davant les rematades dels culers.

Les coses s’han complicat encara més pels blaugrana amb l’expulsió de Matheus per doble amonestació abans de la mitja hora de joc, i tres aturades de Feixas en un minut han mantingut al seu equip amb vida.

La insistència ha acabat donant els seus fruits, i el Barça, que estava patint en inferioritat numèrica, ha capgirat la dinàmica del partit per posar el Jaén contra les cordes. L’empat ha arribat després d’una jugada d’Adolfo que Sergio González ha aprofitat per posar les taules (1-1, 31’) i, tot seguit, Dyego ha pogut culminar la remuntada, però el seu xut ha topat amb la fusta.

El gol ha fet molt mal al conjunt groc i els catalans han completat la remuntada amb un xut de punxot de Pito, a qui li havia costat entrar en acció, però que ha aparegut a l’hora de la veritat (2-1, 36’).

Els blaugrana encara s’endurien un darrer ensurt, quan Mati Rosa ha enviat una pilota al pal a 49 segons del final que hauria pogut enviar l’eliminatòria als penals.

El Barça jugarà la final de la supercopa demà, diumenge 7 (18:15 hores), davant el Cartagena, que s’ha imposat al Palma Futsal (2-4), vigent campió d’Europa, en la primera semifinal.