L’equip espanyol goleja Grècia (13-5) i lluitarà pel seu quart or europeu

El conjunt de Miki Oca, amb tretze jugadores catalanes i dues madrilenyes, ha fet un partit excels tant en defensa com en atac. El rival en la final serà els Països Baixos

La selecció espanyola ha complert els pronòstics en la semifinal contra Grècia (13-5) i dissabte (20.30 h per Teledeporte) estarà en disposició de lluitar pel seu quart títol en un europeu, tercer de consecutiu. L’equip de Miki Oca, amb un partit excels en defensa i en atac, ha marcat territori des de l’inici (4-1, 1-1, 4-1 i 4-2) i ha arribat al tram final amb la victòria encarrilada. Els gols de l’equip espanyol han estat molt repartits: Judith Forca (3), Bea Ortíz (2), Isa Piralkova (1), Nona Pérez (1), Anni Espar (1), Paula Crespí (1), Elena Ruiz (1), Paula Camus (1), Maica Garcia (1) i Pili Peña (1). En la pugna per l’or, l’equip estatal, amb tretze jugadores catalanes, s’enfrontarà als Països Baixos, que ha tingut molt més problemes per sotmetre Itàlia (7-6) en la segona semifinal.

Athina Giannopoulo ha sorprès la defensa espanyola en transició, però la resposta de les Miki Oca ha estat demolidora. Amb grans intervencions de Martina Terré a la porteria i un joc molt directe, les vigents campiones han replicat a partir de les seves canoneres. Elena Ruiz, de penal, Judith Forca, en superioritat, i Anni Espar i Isa Piralkova amb llançaments ben col·locats han tancat el primer quart amb un parcial de 4-1. El segon quart ha estat un combat molt dur físicament. Les defenses s’han imposat al joc d’atac i s’ha resolt amb un exigu 1-1. Nona Pérez, des de l’extrem, ha marcat el 5-1 i el conjunt grec trencava la sequera (13:13 sense anotar) amb un gol en superioritat d’Eleni Xenaki (5-2).

Després del descans llarg, l’equip espanyol ha deixat el partit pràcticament sentenciat amb un parcial idèntic al primer quart (4-1). Amb una defensa molt activa i amb moltes ajudes i un atac molt efectiu en les superioritats (3 de 4), el conjunt d’Oca arribava al tram decisiu amb 6 gols de renda (9-3). Forca, per partida doble, Bea Ortíz i Camus han estat les golejadores del tercer quart. Tot i que el partit estava encarrilat, el conjunt hispà no ha abaixat la guàrdia i s’ha apuntat també l’últim parcial (4-2) amb gols de Maica, Crespí, Ortíz i Pili Peña.