Atletisme

Marta Galimany competirà en el campionat català de cros a Mataró

Durant la jornada es guardarà un minut de silenci en record de Carme Valero, morta l’1 de gener i que lidera el palmarès de la competició amb set títols

La participació de la vallenca Marta Galimany (Adidas) serà diumenge un dels principals atractius del campionat de Catalunya de cros, que es disputa per desena vegada a Mataró. Avesada a l’asfalt, la recordista catalana de marató també s’ha deixat veure en el cros quan no entorpia la seva preparació per a les grans cites en ruta. Galimany té en el seu palmarès una victòria en el prestigiós cros de Granollers (2014) i el 2021 va ser subcampiona catalana a Santa Cristina d’Aro. Durant la jornada matinal organitzada pel GA Lluïsos Mataró es guardarà un minut de silenci en record de Carme Valero, morta l’1 de gener i que entre molts altres mèrits és l’atleta catalana amb més títols en el campionat, amb els set aconseguits entre el 1972 i el 1981.

Sobre un recorregut de 7.810 m (12.10 h), Galimany tindrà com a principals rivals a Mireia Guarner (Avinent Manresa) i Laura Rodríguez (TenerifeCajanarias), segona i tercera respectivament en aquest mateix circuit del Camí dels Contrabandistes en l’edició d’ara fa un any a la capital maresmenca. Altres noms a tenir en compte per a les places d’honor són els de Laia Casajoana, Marina Guerrero, Rebeca Suárez o Núria Tilló, a més de les internacionals sub20 Blanca Batlle, Àmbar Tomàs o Ruth Martí.

La prova masculina, molt oberta

Sense cap dels integrants del podi de l’any passat –Santi Catrofe, Abdenasser Oukhelfen i Ibrahim Ezzaydouni–, la prova masculina (12:45 h sobre 9.880 m) es presenta molt oberta. Destaca la participació de Xavi Badia, dominador del gran premi de cros, Adam Maijó, Nahuel Carabaña, Jaoad Hssini, Víctor Da Costa, Toni Baños, Jordi Torrents o Roger Sans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)