Atletisme

Abdessamad Oukhelfen bat el rècord estatal de 10 km a València (27:44)

En la prova femenina la kenyana Agnes Ngetich ha superat la plusmarca mundial i s’ha convertit en la primera dona a trencar la barrera dels 29 minuts (28:46)

El fondista reusenc Abdessamad Oukhelfen (Nike), amb un registre de 27:44, ha establert aquest matí un nou rècord d’Espanya en la prova de 10 km que ha tornat a situar València en el primer pla de l’atletisme internacional amb l’estratosfèrica plusmarca mundial d’Agnes Ngetich. L’atleta kenyana de 22 anys, amb 28:46, s’ha convertit en la primera dona a trencar la barrera dels 29 minuts en la distància.

Oukhelfen, que el 31 de desembre va rebaixar la plusmarca catalana dels 5 km en la Cursa dels Nassos de Barcelona (13:27), competeix aquest 2024 amb llicència de la federació de Castella i Lleó, obligat pel fet d’entrenar-se al Centre d’Alt Rendiment de Sòria. Amb 27:44, el fondista reusenc ha rebaixat en 4 segons el rècord que conservava l’aragonès Toni Abadia des del 2018 i s’ha classificat en tretzè lloc en una prova d’altíssim nivell. Ilias Fifa (AA Catalunya) ha ocupat el quinzè lloc amb 27:50 ha igualat la plusmarca catalana d’Adel Mechaal. El triomf ha estat per a l’ugandès Jacob Kiplimo (26:48), mentre que el suís Dominic Lobalu, cinquè, ha rebaixat el rècord europeu (27:13).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)