Dura eliminació europea

Handbol. La selecció espanyola necessitava la victòria per passar a la segona fase i Àustria va empatar amb un gol a 4 segons del final

Espanya 33 Àustria 33

ESPANYA:Pérez de Vargas, Peciña (1), Maqueda (1), Ángel Fernández (3), Alex Dujshebaev (1), Figueras (2), Garciandia (3), Serdio (2), Morros, Casado (2), Gómez (8, 4p), Tarrafeta (7), Dani Sujshebaev (1), Dani Fernández (2) i Hernández (p.s.).ÀUSTRIA:Möstl, Mahr, Bozovic (2), Frimmel (4), Belos, Herburger (3), Weber (4, 2p), Zivkovic (4), Mittendorfer, Damböck, Bilyk (8), Wagner (5), Nigg, Hutecek (3) Miskovez i Häusle (p.s).PARCIALS CADA CINC MINUTS:1-3, 4-6, 9-11, 11-14, 15-15 i 15-17 (descans); 19-19, 23-22, 25-24, 27-28. 29-31 i 33-33.ÀRBITRES:V. Mazeika i M. Gatelis (Lituània). Van excloure Serfio (2), Maqueda i Morris, per Espanya, i Hutecek (2), Frimmel i Zivkovic, per Àustria. Van mostrar targeta vermella a Alex Dujshebaev, per Espanya .

Espanya va ser eliminada en la fase preliminar de grups del campionat d’Europa. La selecció espanyola no va poder entrar en la segona fase que disputaran els dotze millors equips. L’empat contra Àustria (33-33) en l’últim partit d’aquesta primera fase de grups va deixar el combinat estatal en la tercera posició de grup, i passaven els dos primers. Espanya, amb el seleccionador estatal, el sarrianenc Jordi Ribera, i vuit jugadors catalans, necessitava guanyar per classificar-se i no ho va aconseguir. Després d’un partit anivellat i molt disputat en què mai va tenir més d’un gol d’avantatge, el combinat estatal es va situar amb un 33-32 en l’últim minut, però els austríacs van fer el gol de l’empat a 4 segons del final. Espanya era l’actual subcampiona europea i havia guanyat els dos campionat d’Europa anteriors, el 2018 i el 2020.

Disputat i anivellat

L’inici del partit va ser anivellat i amb intercanvi de gols, tot i que Àustria va anar al davant en el marcador i en el minut setze es va situar amb tres gols d’avantatge (10-13). El combinat estatal es va refer, va anotar un parcial de 3-0 i va empatar (14-14), en els seus millors minuts de joc. En el minut 27 i amb 15-15 en el marcador Alex Dujshebaev va veure la targeta vermella per un cop amb la mà a la cara d’un rival. Espanya va encaixar dos gols, va fallar dues bones ocasions i es va arribar al descans amb un 15-17.

El combinat estatal va iniciar la segona meitat amb més intensitat i amb Ian Tarrafeta molt encertat de cara a gol i Gonzalo Pérez de Vargas començant a fer aturades. En el minut 34 Espanya es va posar per primer cop al davant en el marcador amb el 19-18. La selecció espanyola mai va tenir més d’un gol de marge, i els austríacs es van tornar a posar al davant (26-27). Casado es va lesionar en un turmell i Espanya va tenir una altra baixa. Els últims minuts van ser molt intensos, el combinat estatal es va tornar a posar al davant en el marcador i l’últim minut tenia un 33-32 a favor. Els austríacs van empatar quan faltaven només quatre segons, i després d’un temps mort Espanya va disposar d’un atac per marcar, guanyar i classificar-se. No ho va aconseguir.