Atletisme

La Cursa dels Nassos de Barcelona, la millor femenina del món segons el rànquing de World Athletics

Barcelona torna a posicionar-se dins l’elit de l’atletisme internacional. World Athletics, el màxim organisme d’aquest esport i anteriorment denominat Associació Internacional de Federacions d’Atletisme, acaba de fer públic el rànquing de les millors curses del món de 2023 i, en categoria femenina, la primera classificada ha estat la Cursa dels Nassos de Barcelona.

Aquesta tradicional competició, que el passat 31 de desembre va celebrar la seva 25a edició amb 11.000 dorsals esgotats, ha comptat durant els darrers anys amb grans estrelles internacionals que porten la seva prova de 5 quilòmetres al més alt nivell.

Així, en la passada edició, l’atleta kenyana Beatrice Chebet va batre el rècord del món d’aquesta distància en cursa femenina, amb un temps de 14 minuts i 13 segons. Amb ella, també van aconseguir superar la millor marca establerta fins a aquell moment les tres següents classificades: Ejgayehu Taye Haylu (14:21), Lilian Kasait (14:26) i Joy Cheptoyek (14:28).

“Aquest reconeixement de World Athletics ratifica la nostra voluntat per fer de Barcelona un exemple de ciutat que aposta per l’esport femení, no només aconseguint que les millors atletes del món facin rècord a les nostres curses sinó també impulsant i fent créixer durant els darrers anys la participació femenina en totes les curses que organitza l’Ajuntament”, ha destacat el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé.

Un circuit per fer rècords

La classificació de World Athletics situa per darrere de la Cursa dels Nassos el mundial d’atletisme en ruta de Riga, en segon lloc, i la Mitja Marató de València, en tercera posició.

Barcelona ha treballat edició rere edició per oferir un circuit urbà molt ràpid i amb tots els requisits tècnics perquè els i les atletes puguin fer els millors temps possibles, especialment amb la creació al 2020 de la Cursa Internacional 5K on s’han aconseguit les millors marques durant els últims anys.

Aquesta 25a edició ha tornat a ser un èxit, tant en participació com en esportivitat i marques però, en edicions anteriors, ja s’havien fet altres rècords del món, com l’any 2021, quan es van batre les marques femenines i masculines de 5 quilòmetres en cursa mixta (Ejgayehu Taye amb 14:19 i Berihu Aregawi amb 12:50).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)