Ciclisme

La Molina, primer final en alt de la Volta femenina

La cursa estrena categoria UCI 2.1 aquest 2024 i passa a fer-se en tres dies

La versió femenina de la Volta Ciclista a Catalunya, que aquest 2024 és de categoria UCI 2.1 i es disputarà amb tres etapes, del 7 al 9 de juny; tindrà un final d’etapa a la Molina. L’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya es convertirà en el primer final en alt de la cursa, en la segona etapa i les ciclistes arribant a 1.690 m.

FGC i la Volta Ciclista a Catalunya van de bracet i en els últims anys Vallter, Port Ainé, Boi-Taüll i La Molina acullen finals en alt de la prova del World Tour. Alejandro Valverde (2017 i 18), Joaquim Rodríguez (2014), Tejay Van Garderen (2015), Dan Martin (2016), Miguel Ángel López (2019), Ben O’Connor (2022) i el campió del món Remco Evenepoel (2023) han alçat els braços a l’estació cerdana.

Toni Segarra, president de FGC assegura que “a partir d’ara, el nostre compromís amb la Volta encara anirà més enllà. FGC és una empresa que es defineix com a activista, i aquest activisme l’entenem també en les qüestions d’igualtat de gènere. Apostem amb fermesa per més iniciatives que ajudin a posar a l’esport femení al lloc que li correspon en plena igualtat amb l’esport masculí. La Volta Ciclista a Catalunya femenina és una iniciativa decidida i clara en aquesta direcció. Sempre ens trobareu compromesos amb totes aquelles propostes que contribueixin a la igualtat”. Rubèn Peris, director general de la Volta, mostra la seva satisfacció per l’aposta de FGC per acollir finals d’etapa de la Volta: “Els finals en alt de la Volta sempre són un dels gran atractius de la prova, així que celebrem totes les facilitats que sempre hem trobat des de FGC. Hem sigut testimonis de grans etapes amb arribades històriques, que ens han fet gaudir del millor ciclisme. Ara, amb l’arribada d’una de les etapes de la prova femenina a La Molina, tenim assegurat un gran espectacle”.

La 103a edició de la Volta Ciclista Catalunya compta amb dos finals a les estacions d’esquí de FGC: Port Ainé i Vallter.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)