Atletisme

Mor amb només 29 anys l’antic campió mundial de perxa Shawn Barber

El canadenc havia tingut problemes mèdics però es desconeix la causa del decés

L’atletisme mundial està de dol. El canadenc Shawn Barber, campió del món de perxa el 2015 a Pequín, va morir ahir amb només 29 anys a la seva casa, a Kingwood (Texas), segons ha confirmat la federació atlètica del seu país a les xarxes socials. Tot i que la causa de la mort no s’ha fet pública sí que s’ha sabut que l’esportista havia estat malalt aquests últims mesos. També havia tingut problemes de drogues.

El salt a la fama de Barber, mai més ben dit, va ser inesperat. Amb només 21 va ser proclamat campió del món després de superar el llistó situat als 5,90 m, tot i que no es trobava entre els favorits. El 15 de gener del 2016 en un encontre de pista coberta va superar per primer i únic cop la barrera dels 6 metres, actual rècord del seu país. A l’aire lliure la seva millor marca és de 5,93.

El seu declivi va començar en els Jocs Olímpics de Rio (10è, 5,50). Abans de la cita olímpica havia donat positiu per cocaïna, però no va ser suspès perquè va demostrar que l’havia pres “involuntàriament” en una festa amb una dona que havia conegut de nit.

L’atleta, que havia triomfat també com a saltador universitari, tenia doble nacionalitat, –també tenia passaport dels EUA–, però va triar competir pel Canadà perquè el seu pare ja ho havia fet en el campionat del món del 1993, també en el concurs de perxa. Als EUA va establir un nou rècord universitari amb 5,91.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)