Vela

Els organitzadors de la copa Amèrica anuncien totes les dates de la competició

La previsió és que el guanyador aixequi la gerra de plata de les cent guinees el 21 d’octubre

Els organitzadors de la copa Amèrica han anunciat les dates oficials de la tercera regata Preliminar (del 22 al 25 d’agost), les sèries de tots contra tots del torneig de desafiadors, o copa Louis Vuitton, (del 29 d’agost al 8 de setembre), amb les corresponents semifinals (del 14 al 19 de setembre) i la final (del 26 de setembre al 5 d’octubre), i el gran duel de la competició que atorgarà la gerra de plata de les cent guinees al guanyador, al millor de tretze regates, del 12 al 21 d’octubre.

Regata preliminar

Els sis equips de la copa Amèrica disputaran la tercera regata Preliminar a Barcelona del 22 al 25 d’agost i serà la primera vegada que els nous AC75 s’enfrontin entre ells i donin pistes sobre el rendiment dels equips. En les dues primeres regates preliminars es va imposar l’American Magic, a Vilanova i la Geltrú, i l’Emirates Team New Zealand, a Yeda.

Copa Louis Vuitton

Només quatre dies després, tal com està escrit al protocol que regeix la 37a copa Amèrica, començarà el torneig de Desafiadors (la copa Louis Vuitton), amb dos Round Robin (doble enfrontament de tots contra tots) que començaran el 29 d’agost, amb tots sis equips, inclòs el defensor del títol. El doble Round Robin finalitzarà el 8 de setembre i serà l’última vegada que el Emirates Team New Zealand, s’enfronti als desafadors (Ineos Britannia, American Magic, Luna Rossa Prada Pirelli, Alinghi Red Bull Racing i Orient Express) abans de la 37a Louis Vuitton copa Amèrica. Tot i això, segons el protocol, no comptaran per a la classificació de semifinals els resultats de cap de les regates disputades durant la fase de Round Robin entre els Challengers i el Defender. Això significa que els quatre desafiadors més ben classificats passaran a la fase de semifinals de la copa Louis Vuitton, i el cinquè quedarà eliminat.

El primer classificat triarà el rival en semifinals, i cada meitat del quadre de semifinals es disputarà al millor de nou enfrontaments, és a dir, el primer que en guanyi cinc, es classifica. Els Challengers no tenen marge d’error ni es poden permetre un mal dia. El calendari premia la regularitat i la oportunitat de triar rival després de quedar primer a la conclusió del segon Round Robin és magnífica.

A la final de la copa Louis Vuitton, els semifinalistes classificats lluitaran pel dret a enfrontar-se a l’Emirates Team New Zealand al duel final de la copa Amèrica, després de disputar una sèrie de regates al millor de tretze. Per tant, guanyarà el primer que sumi set victòries.

Duel final

El format del duel final de la 37a copa Amèrica també és al millor de tretze regates (guanya el primer que aconsegueix set victòries) i s’espera que hagi acabat el 21 d’octubre. En tot cas, s’han programat dies de reserva, des del 22 d’octubre fins al 27, per si la competició s’endarrerís.

Paral·lelament al calendari de la 37a copa Amèrica, s’han anunciat les dates de les regates de la Youth copa Amèrica, del 17 al 26 de setembre,i de la Puig Women’s copa Amèrica, del 5 al 13 d’octubre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)