Esports de muntanya

'La sociedad de la nieve' i 'Robot dreams' arriben als Oscars

Bayona competirà per l'estatueta a pel·lícula internacional i maquillatge i perruqueria, i Berger a millor film animat

'La sociedad de la nieve' i 'Robot dreams' han fet bons els pronòstics més optimistes i competiran als Oscars. L'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques de Hollywood ha fet públic aquest dimarts el llistat definitiu de les nominades per a la 96a edició, entre les quals s'hi troba l'última pel·lícula de J. A. Bayona, que optarà a l'Oscar internacional i a millor maquillatge i perruqueria; mentre que el bateig en l'animació de Pablo Berger és candidata a recollir l'estatueta a millor pel·lícula animada. Tots dos films es van presentar en festivals internacionals: 'Robot dreams' es va veure per primer cop a la gran pantalla a la secció oficial de Canes, mentre que 'La sociedad de la nieve' va tancar La Mostra de Venècia.

Per poder-se alçar del pati de butaques i recollir l'estatueta a millor film internacional, 'La sociedad de la nieve' haurà de batre 'Yo capitán', de Matteo Garrone; 'Perfect days', de Wim Wenders; 'La zona de interés', de Jonathan Glazer; i 'Sala de profesores', d'İlker Çatak.

A diferència dels Globus d'Or i dels Critics Choice Awards, la pel·lícula no s'haurà d'enfrontar a la multipremiada 'Anatomía de una caída', de Justine Triet, que ha frustrat les aspiracions de J. A. Bayona de recollir els premis de ressò mundial que s'han lliurat fins ara. 'Golda'; 'Maestro', 'Oppenheimer' i 'Pobres criatures' aspiren juntament amb 'La sociedad de la nieve' a l'estatueta de millor maquillatge i perruqueria.

De la seva banda, l'animació de Pablo Berger -distingida com a millor pel·lícula d'animació dels premis europeus de cinema el desembre passat- s'enfronta a la categoria amb 'El chico y la garza', l'última pel·lícula de Hayao Miyazaki i Toshio Suzuki; 'Elemental'; 'Nimona'; i 'Spider-man: cruzado el multiverso'. La gala dels Oscar tindrà lloc al Teatre Dolby de Los Ángeles el 10 de març amb Jimmy Kimmel com a mestre de cerimònies.

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)