Tennis

Sabalenka imposa la llei dels seus cops contra Zheng i revalida el títol a Austràlia

Aryna Sabalenka (2), la número 2 del tennis mundial, ha imposat la potència dels seus cops, amb una dreta demolidora, i la pressió en les restades i ha revalidat el títol de l’obert d’Austràlia superant en la final a la xinesa entrenada pel tècnic català Pere Riba Quinwen Zheng (12) per 6-3 i 6-2 en 1h16. Finalista contra Coco Gauff en el darrer Obert dels Estats Units, Sabalenka, de 25 anys i cada cop més sòlida a la pista, suma el seu segon títol de gran eslam en tres finals sense haver perdut cap set en tot el torneig –tan sols ha perdut 31 jocs en set enfrontaments–i encadena catorze victòries al Melbourne Park.

L’asiàtica de 21 anys, la segona xinesa que arribava a la final a Melbourne després que Na Li guanyés el títol el 2014 i que dilluns ascendirà fins al setè lloc del rànquing WTA, no havia jugat davant de cap jugadora situada entre les 50 millors en els sis partits precedents i afrontava la seva primera final de la màxima graduació. S’ha trobat al davant una rival pletòrica que ha estat superior. L’altre connotació catalana del partit és que Jaume Campistol n’ha estat el jutge de cadira.

Zheng ha arrencat nerviosa i Sabalenka, com un tren d’alta velocitat: 2-0 amb un break segellat amb molta autoritat en el segon joc. A més, en el segon torn de servei de la bielorussa, la xinesa ha malbaratat un 0-40 perquè Sabalenka ha jugat amb solidesa quan tenia el joc mig perdut, i s’ha vist, en un tres i no res, amb un 3-0 en contra. Zheng, la jugadora amb més aces signats en el torneig en el sis partits precedents (48) –24 de Sabalenka–, ha apel·lat a la seva millor arma per estrenar el seu compte particular en un duel de punts ben curts (3-1). Dominadora de la situació, La vigent campiona, però, ha seguit repartint des del centre de la pista amb una gran profunditat i la millora de l’asiàtica en el seu servei no ha estat, ni de bon tros un argument suficient per contenir l’allau de cops i de precisió de Sabalenka, que ha segellat el primer set en 33’ en la cinquena oportunitat (6-3). Ha salvat tres pilotes servint amb 5-2 però no ha trobat la fórmula per discutir el servei de la bielorussa.

Tres dobles faltes de Zheng provocades per la inquietud que genera la bielorussa pressionant amb les restades, han permès Sabalenka signar el seu segon trencament tot just en el primer joc del segon acte. S’ha situat amb una amenaçador 2-0. Zheng s’ha adjudicat el servei (2-1) en un joc interromput uns segons pels crits reivindicatius d’un espectador al qual han fet fora. El tercer break, consumat en el cinquè joc (4-1) ha estat el principi del final. Malgrat estar immersa en una dinàmica molt positiva i tenir el partit pràcticament resolt, tensa, la campiona ha desaprofitat quatre pilotes per tancar el partit i ha certificat la victòria en la cinquena.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)