Espanya torna a vèncer Croàcia (10-6) i obté el bitllet directe a quarts

L’equip de David Martín s’ha imposat en els quatre parcials (2-1, 3-2, 1-0 i 4-3) i convertirà en un tràmit l’últim partit de la fase de grups del mundial contra Austràlia

La selecció espanyola ha tornat a tombar Croàcia (10-6), en la repetició de la final de l’europeu, i amb el primer lloc de grup s’ha assegurat l’accés directe als quarts de final del mundial de Doha. L’equip de David Martín, amb les idees més clares, sempre ha anat un pas per davant del rival (2-1, 3-2, 1-0 i 4-3), més consistent en defensa i més efectiu en les superioritats, amb un balanç de 6 de 12. Álvaro Granados, l’heroi de la final de Zagreb, ha estat el màxim golejador, amb tres dianes.

David Martín s’ha jugat la carta d’Edu Lorrio a la porteria, decisiu en l’últim quart de la final europea. L’aposta li ha sortit rodona perquè l’equip espanyol, amb una altre gran partit en defensa, n’ha tornat a sortir vencedor. Felipe Perrone ha guiat la posada en escena hispana. Ha marcat el primer gol amb un xut creuat després d’una bona recuperació de Miguel de Toro, i ha assistit a Álex Bustos perquè anotés el segon en la primera acció de superioritat. Ivica Tucak ha demanat temps mort i el seu equip ha escurçat diferències abans de tancar el primer quart (2-1). Álvaro Granados s’estrenava a l’inici del segon període, però Croàcia ha fet un pas endavant i amb un obús de Marko Zuvela i un gol en superioritat de Luka Loncar des de la boia ha restablert l’equilibri. L’equip de Martín ha reaccionat d’immediat, i amb dos accions seguides d’home de més, culminades per Alberto Munárriz i Sergi Cabanas, deixava el parcial al descans amb 5-3.

En el tercer quart, les defenses s’han imposat als atacs i s’ha resolt amb un exigu 1-0 (6-3) després d’un gol de Granados, amb un xut ajustat al pal. L’últim període, en canvi, s’ha convertit en un intercanvi de gols en què els de David Martín n’han tornat a sortir guanyadors (4-3). Els últims gols de l’equip espanyol han estat de Bernat Sanahuja, per partida doble i el segon amb un precís parabòlic, Munárriz i Granados, que com a la final de l’europeu n’ha marcat tres.

Amb la feina feta, Espanya tancarà la fase de grups divendres contra Austràlia (11.30 h).