Natació

Doha, la segona parada cap als Jocs Olímpics

Natació. Àfrica Zamorano, Mario Mollà, Carles Coll, Adrián Santos i Paula Juste seran els catalans en el mundial, la segona cita selectiva per a París

Les proves de natació en línia del mundial de Doha, que han començat aquest matí al majestuós Aspire Dome de la capital qatariana, suposen la segona parada del full de ruta marcat per la federació espanyola per prendre el vol cap als Jocs Olímpics de París. La primera estació va ser fa mig any, en el mundial de Fukuoka, i la tercera i definitiva parada serà la del campionat d’Espanya Open, del 18 al 22 de juny. La delegació catalana a Doha estarà formada per cinc nedadors, Mario Mollà (CN Terrassa), Carles Coll (CN Sabadell), Adrián Santos (CN Sant Andreu), Àfrica Zamorano (CN Sant Andreu) i Paula Juste (CN Lleida). També s’hi ha de comptar l’extremeny del CN Terrassa César Castro, el mallorquí del CN Sabadell Sergio de Celis i l’asturià del CN Barcelona Arbidel González.

Amb la base dels resultats de Fukuoka, qui té més possibilitats de fer un bon paper a Doha i per tant flirtejar amb les mínimes olímpiques és la barcelonina Àfrica Zamorano (CN Sant Andreu), onzena en els 200 m esquena de l’últim mundial i que va acreditar 2:09.99 en les sèries i 2:10.76 en les semifinals. La mínima B en aquest cas és 2:11.04 i la A 2:10.39. A Fukuoka també va destacar Mario Mollà, que va rebaixar la seva plusmarca de 100 m papallona fins a 52.05 (les mínimes són 51.63, la B, i 51.93, la A) i va ser decisiu en el relleu de 4x100 m lliures, que es va classificar en vuitè lloc de la final. Precisament, Mollà entrarà en acció aquest mateix matí en els 50 m papallona, que no forma part del programa olímpic, i els 4x100 m. El comitè tècnic ha confirmat que aposta per repetir el quartet de Fukuoka, amb l’extremeny César Castro, el mallorquí Sergio de Celis i l’aragonès Luis Domínguez (El Olivar). Avui també entrarà en acció el tarragoní Carles Coll. Segur que el nedador del CN Sabadell arriba a la cita molt més ben preparat que a Fukuoka, on hi va competir després d’uns mesos convulsos, marcats per diversos problemes físics. Probablement, però, serà en els 200 m estils –va ser setè en l’europeu de Roma 2022– de dimecres, on té més possibilitats de segellar un bon resultat. El tercer representant català que s’estrenarà en la jornada inaugural és la lleidatana Paula Juste, inscrita en les eliminatòries de 100 m papallona.

Paula Juste (CN Lleida)
100 m papallona (avui) i 200 m papallona (dimecres)
Àfrica Zamorano (St. Andreu)
200 m esquena (divendres)
Carles Coll (CN Sabadell)
100 m braça (avui), 200 m estils (dimecres) i 200 m braça (dijous)
Mario Mollà (CN Terrassa)
50 m papallona (avui) i 100 m papallona (divendres)
Adrián Santos (St. Andreu)
50 m esquena (dissabte) *(La configuració dels relleus anirà en funció dels resultats i el programa dels diferents nedadors de la selecció espanyola)

Set campions i moltes baixes

A poc més de cinc mesos de la principal cita de la temporada, els Jocs Olímpics de París, la baixa de grans referents de la natació és notable, amb noms tan destacables com Katie Ledecky, Caeleb Dressel, Leon Marchand o David Popovici. Amb tot, hi haurà set campions que defensaran el títol de Fukuoka: Cameron McEvoy (50 lliure i 50 papallona), Matthew Richards (100 m lliure), Ahmed Hafnaoui (400, 800 i 1.500 m), Hunter Armstrong (50 i 100 esquena), Sara Sjöström (50 i 100 lliure, i 50 papallona), Ruta Meilutyte (50 i 100 braça) i Kate Douglass (50 i 100 lliure, 100 i 200 braça, 50 papallona i 200 estils).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)