Natació

Esports

Joan Fortuny i Vidal, històric competidor i entrenador de natació conegut com el ‘Sergent de Ferro’

Va guanyar 46 títols com a nedador i va ser director de natació del CAR de Sant Cugat

L’exnedador i exentrenador de natació Joan Fortuny i Vidal (Barcelona, 1946) va morir divendres, a l’edat de 77 anys, segons va informar la Reial Federació Espanyola de Natació (RFEN) a través d’un comunicat al seu portal web.

Es va formar al Club Natació Barceloneta (CNB) i a l’edat de 16 anys ja va ser proclamat vencedor de la popular travessia del Port de Barcelona (1962). Va obtenir una beca per anar a entrenar-se a la residència Joaquín Blume de Madrid i durant set anys de competició va obtenir 46 títols, en tots els estils menys en esquena; va batre 57 rècords de l’Estat espanyol, i va participar en els Jocs Olímpics de Tòquio (1946) i Mèxic (1968), els Jocs del Mediterrani (1963 i 1967) i el campionat europeu d’Utrecht (1966). A més a més, l’any 1968 va entrar a formar part de la selecció espanyola de waterpolo i durant tres temporades va disputar 37 partits en total.

Però Fortuny és recordat sobretot per la seva etapa com a entrenador. Entre molts altres esportistes, va entrenar nedadors de la talla de Rafa Escalas, David Meca, Rafa Muñoz o Erika Villaécija, tots ells triomfadors internacionalment.

Tot va començar quan el seu antic entrenador, Jan Freese, li va proposar de tornar al món de la natació per entrenar. Va començar al Club Natació de Palma i més endavant va entrar al CAR de Màlaga (1981). Als anys vuitanta va ser el tècnic de referència del Club Natació Montjuïc i a partir del 1988 i fins a la primera dècada del segle XXI va ser el director de natació del CAR de Sant Cugat. La seva aportació com a entrenador de grans figures l’ha fet passar a la història de la disciplina esportiva.

El Consell Superior d’Esports va fer una piulada a la xarxa X lamentant la seva pèrdua i recordant les diferents facetes de la seva llarga trajectòria esportiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)