Esports de muntanya

La 26a edició del cicle d’audiovisuals del GEiEG, amb cinc projeccions

El cicle d’audiovisuals de muntanya i aventura del GEiEG arriba a la 26a edició. S’hi programen cinc projeccions, que es podran veure al cinemes Ocine de Girona cada dijous (20h) entre el 29 de febrer i el 21 de març, amb entrada gratuïta i aforament limitat.

El cicle s’ha presentat a l’Ajuntament de Girona, amb el regidor d’Esports i de Joventut, Àdam Bertran Martínez; el president del GEiEG, Francesc Cayuela; l’autor del documental K2 hivernal, Albert Barceló, i la dona de l’alpinista Sergi Mingote, Miriam Roset.

“Aquest és un cicle consolidat a la ciutat de Girona que arriba a la 26a edició. Girona és de primera perquè som referents en molts àmbits, i entitats com el GEiEG també són de primera perquè impulsen des de fa anys iniciatives com aquesta”, ha afirmat el regidor Àdam Bertran.

Les projeccions

El primer dia, el 29 de febrer, es projectarà Exit 8848 Muntanya, d’Stefi Troguet. És un film sobre la seva trajectòria, i les seves darreres expedicions i vivències, que planteja què és conquerir o no un cim i què es considera èxit o fracàs.

La segona projecció, el 7 de març, serà K2 hivernal, d’Albert Barceló. En aquesta peça es presenta el viatge íntim de l’última expedició de Sergi Mingote, quan fa tres anys de la tràgica mort a la muntanya de l’alpinista de Parets del Vallès. El director del film juntament amb la dona de Mingote, Miriam Roset, han remarcat durant la presentació que es tracta d’un documental en positiu, tot i el tràgic final.

El tercer film projectat (14 de març) serà Ladakh, gel al petit Tibet, de Rafa Vadillo. És un documental sobre un viatge de deu escaladors a la remota vall de Nubra, al nord de l’Índia, al districte de Ladakh, a la regió del Caixmir i a la part occidental de la serralada de l’Himalaia.

El 21 de març, tancaran el cicle dos films guanyadors del Festival de Cinema de Muntanya de Torelló: Eternal flame, de Nicolas Bossard, que es va endur el premi +Xtrem, i Burning the Flame, de Peter Mortimer, premi a la millor pel·lícula de muntanya.

El presentador del cicle serà el periodista Mateu Ciurana. El cicle d’audiovisuals de muntanya del GEiEG va arrencar el 1997 i només la pandèmia dels anys 2020 i 2021 el va frenar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)