El Barça supera el Porto (40-33) i s’embala cap als quarts de final

El Barça, letal al contraatac, ha superat el Porto amb molta autoritat (40-33), ha fet un pas de gegant per assegurar-se una de les dues primeres places de grup i té pràcticament a tocar l’accés directe als quarts de final de la Champions, quan només falten dues jornades per al final de la lligueta. L’equip blaugrana, en el retorn al Palau de la competició europea, ha portat sempre una marxa més que el seu rival i al descans ja manava per 20-15. Aleix Gómez, amb 7 gols a la segona meitat, i Melvyn Richardson (7) han brillat en l’aspecte ofensiu i Gonzalo Pérez de Vargas (15 aturades) a la porteria, especialment a la primera part.

El primer quart d’hora ha estat un intercanvi de gols. Tot i les bones intervencions de Gonzalo Pérez de Vargas, que ha aturat els quatre primers llançaments del Porto, el conjunt blaugrana feia excessives concessions en defensa i permetia segones opcions del rival. Superats els primers 15 minuts, el Barça ha apujat el nivell de la rereguarda i amb continus contraatacs ha començat a guanyar terreny a l’equip portuguès. Una doble aturada espectacular de Gonzalo –n’ha fet deu a la primera part– i un gol de N’Guessan obrien l’escletxa fins al 16-11. El tècnic Carlos Resende ha demanat temps mort per intentar aturar aquesta dinàmica. Amb atacs amb set jugadors i gràcies a l’exclusió de Mem, ha aturat momentàniament l’embranzida blaugrana (16-13). Però ha estat un miratge perquè el Barça ja anava embalat i arribava a l’equador amb un bon parcial de 20-15.

En el segon temps, Carlos Ortega ha canviat els dos extrems, Aleix i Ariño per Janc i Wanne, però el guió del partit ha estat el mateix. Luis Frade, des del pivot, s’ha afegit al festival ofensiu d’un Barça que continuava a velocitat de creuer. El Porto, sorprès a cada replegament, era incapaç de frenar un equip blaugrana que anava inflant el seu marcador. Aleix Gómez (7 gols a la segona part) deixava detalls del seu talent volant des de l’extrem i el Barça obtenia una màxima renda d’onze gols (35-24). Amb el partit decidit, Ortega ha repartit minuts de joc amb tots els jugadors i el Porto ha pogut retallar diferències fins al 40-33.