Handbol

El Barça no pot amb el Montpeller (34-37) i acaba la lligueta en segon lloc

L’equip blaugrana perd el lideratge en l’última jornada i jugarà els quarts de la Champions contra el vencedor del duel de vuitens entre el París Saint-Germain i el Wisla Plock

El Barça ha sucumbit contra el Montpeller (34-37) i ha acabat la fase de grups de la Champions en segon lloc. La victòria del Magdeburg a Veszprém (28-30) obligava al conjunt blaugrana a vèncer si volia conservar el lideratge. El conjunt de Carlos Ortega, però, no ha trobat la fórmula per aturar l’efectivitat de l’equip occità, que ha guanyat al Palau per primer cop i s’ha classificat en quarta posició del grup. Els 9 gols de Dika Mem i els 8 d’Aleix Gómez no han estat suficients en un partit en què els porters blaugrana no han estat tant determinants com en altres ocasions. Amb la segona plaça, el Barça s’enfrontarà en els quarts amb el vencedor de l’eliminatòria entre el París Saint-Germain i el Wisla Plock de Xavi Sabaté.

El Barça, amb ràpides transicions, ha començat marcant el ritme (7-4). Però el Montpeller no es conformava ni de bon tros a complir el paper de comparsa i amb la clarividència de Stas Skube i l’efectivitat i la velocitat dels dos extrems, l’exblaugrana Yanis Lenne i Jaime Fernández ha capgirat el marcador (8-9). Dika Mem exercia de desembussador en un equip blaugrana que havia perdut fluïdesa en atac. S’ha entrat en una fase d’intercanvi de cops i Carlos Ortega ha optat per demanar temps mort i reclamar més intensitat defensiva als seus jugadors. El tècnic andalús també ha donat entrada a Gonzalo Pérez de Vargas en el lloc d’Emil Nielsen. Un parell d’aturades del porter blaugrana han impulsat una altra estrebada local, que amb un parell de gols de Hampus Wanne ha pogut arribar al descans amb un mínim avantatge (19-18).

Després de la represa, el Barça continuava marcant la pauta gràcies, sobretot, al lideratge de Mem (24-22). Patrice Caneyer ha demanat temps mort per aturar aquesta dinàmica. El Montpeller ha endurit la defensa, amb una disposició 5-1 per impedir els llançaments del capità blaugrana. El conjunt occità ha fet un pas endavant i, com al primer temps, ha tornat a prendre la iniciativa (25-27). Era un duel de pissarres perquè Ortega també apostava pel 5-1, amb Blaz Janc d’avançat, i tornava a col·locar Nielsen sota els pals. El Barça no se n’acabava de sortir. Els llançaments del brasiler Bryan Monte (11 gols), la reaparició de Lenne i algunes intervencions providencials de Charles Bolzinger impulsaven al Montpeller fins al 28-32 (54’). El Barça ho ha intentat fins al final, però l’equip occità responia a cada gol local i s’ha emportat el triomf amb tot mereixement.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)