Voleibol

El campionat de Catalunya de vòlei neu es disputa a Boí Taüll

L’estació d’esports d’hivern de Boí Taüll serà demà dissabte la seu de la segona edició del campionat de Catalunya de vòlei neu, un esdeveniment que l’any passat va néixer causant impacte. Organitzat per la federació catalana, enguany aplegarà un total de deu equips en una prova espectacular que canvia la sorra de la platja per la neu de la muntanya. La segona edició del campionat de Catalunya de vòlei neu té com a repte consolidar un esdeveniment que va atreure un gran nombre d’esportistes l’any passat, i que aquest curs també ha despertat molta expectació entre els jugadors de vòlei.

Tot i que a casa nostra el vòlei neu és una modalitat molt desconeguda, a nivell europeu té fins i tot calendari de competició oficial i de fet la Federació Internacional de Voleibol (FIVB) el vol expandir en aquestes properes temporades.

Història del vòlei neu

El creixent interès que està experimentant aquesta disciplina esportiva els darrers anys s’ha materialitzat amb un calendari de competició oficial a nivell europeu, organitzat per la Confederació Europea de Voleibol (CEV) on participen les principals seleccions del continent. A més, durant la celebració dels Jocs d’Hivern de Pyeongchang 2018 (Corea del Sud) i de Beijing 2022 (Xina), es varen celebrar demostracions de vòlei neu per tal de poder establir-lo en el programa oficial dels Jocs Olímpics d’Hivern en un futur pròxim. En aquest sentit, la Federació Internacional de Voleibol (FIVB) ha executat un pla de futur per tal d’expandir el circuit mundial arreu del món.

Les primeres competicions conegudes en la disciplina nevada van fer-se a la dècada de 1990 a Àustria i Suïssa, si bé no va ser fins al 2008 quan no va començar a popularitzar-se com a prova esportiva a Wagrain (Àustria). El 2015 la CEV va incorporar el vòlei neu al seu calendari oficial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)