El KH-7 Granollers, eliminat de la copa d’Europa en els penals

El Rocasa Gran Canària ha remuntat els 10 gols de desavantatge (28-18) i accedeix a les semifinals des de la línia dels 7 metres

El KH-7 BM Granollers, amb una segona part desastrosa (18-7), ha vist com el Rocasa Gran Canària recuperava els 10 gols de desavantatge del partit d’anada (30-20), remuntava l’eliminatòria (28-18) i es guanyava l’accés a les semifinals de la copa d’Europa en la tanda de penals (4-2). La primera part ha estat molt semblant a la de diumenge passat a la capital vallesana i res no feia pensar en el desenllaç final quan les de Robert Cuesta arribaven al descans amb un mínim avantatge (10-11). En la segona meitat, però, el guió ha canviat radicalment. La defensa proposada per les locals ha generat molts problemes en l’equip granollerí, que ha topat amb la portera Sílvia Navarro (15 aturades) i ha perdut un munt de pilotes que provocaven gols fàcils de les rivals. Amb l’eufòria d’haver igualat l’eliminatòria, el Rocasa no ha fallat cap penal i les errades d’Ona Vila i Martina Capdevila han acabat impulsant el triomf canari.

El Rocasa ha saltat a la pista convençut de la remuntada. Amb poc més de 12 minuts ja havien eixugat més de la meitat del desavantatge (7-1). El Granollers s’havia encallat en atac i el temps mort de Robert Cuesta era obligat. La reacció vallesana ha estat immediata. Ha trobat el camí en atac i ha començat a generar dubtes en l’irregular conjunt local. En un tres i no res, ha aconseguit un parcial de 0-5 (7-6) i ha estat capaç de capgirar el resultat abans del descans (10-11). La connexió amb Cristina Polonio, marcant des del pivot o forçant penals executats per Ester Somaza, han estat algunes de les claus en el tram final de la primera meitat.

Després de la represa, s’ha repetit el guió de l’inici de partit. Una defensa 5-1 local ha provocat desconcert a les vallesanes que han encaixat un parcial de 8-1 (18-12) i han permès que el Rocasa tornés a entrar en l’eliminatòria. Els nervis i la precipitació han aparegut en les files granollerines, que han vist com el conjunt canari s’embalava i es col·locava a un sol gol d’eixugar els 10 gols de desavantatge (22-13). Cuesta ha optat per canviar la portera i col·locar durant uns minuts Pamela Rodrigues sota els pals. Martina Capdevila (6 gols) ha aparegut en els moments més delicats i ha exercit el seu lideratge per donar aire a l’equip (24-18) quan restaven poc més de 5 minuts pel desenllaç. El Rocasa, però, encara no havia dit la seva última paraula i amb una reacció final ha igualat l’eliminatòria amb un parcial de 4-0 (28-18). En el cara o creu final i amb alguna decisió arbitral discutible, els dos equips han tingut l’oportunitat de decidir al seu favor, però els penals han dictat sentència.