Patacada a Gran Canària

Handbol. El KH-7 BM Granollers no sap aturar la reacció del Rocasa, que remunta els 10 gols de desavantatge de l’anada i es guanya l’accés a les semifinals de la copa d’Europa en els penals

Gran Canària (4) 28 BM Granollers (2) 18

ROCASA GRAN CANÀRIA:Navarro; Falcón (1), Da Silva (8, 3 p.), Lopes (2), Rebelles (1), Zaldua (1), Poles (1) –set inicial–; Guerra (p.s.), Ojea (5), Pérez (3), Terzic (3), López (1), Siñol, Lang, Martín i Moreno (2).KH-7 BM GRANOLLERS:Mera (1); Vila, Kofler, Guarieiro (2, 1 p.), Portillo (2), Polonio (3), Capdevila (6) –set inicial–; Rodrigues (p.s.), Bruach, Tort, Somaza (4, 3 p.), Pérez, Castañera, Jallow i López.PARCIALS:2-1, 5-1, 7-3, 7-6, 9-7, 10-11; 13-12, 18-12, 22-13, 24-16, 25-18 i 28-18. Penals: 32-20.ÀRBITRES:Fabryczny i Rawicki. Exclusions: Poles (13’), Lopes (25’) i Da Silva (28’), del Rocasa; i Guarieiro (11’), Vila (14’), Somaza (14’ i 53’), i Kofler (19’ i 36’), del BM Granollers.

El KH-7 BM Granollers va deixar escapar una oportunitat d’or per jugar unes semifinals de la copa d’Europa. L’equip vallesà va veure com el Rocasa Gran Canària remuntava els 10 gols de desavantatge de l’anada en l’últim minut (28-18) i com en la tanda de penals (4-2) consumava la gesta per emportar-se el premi gros, deixant l’expedició catalana amb un pam de nas.

La primera part va tenir moltes similituds amb la de diumenge passat a la capital vallesana i res no feia pensar en el desenllaç final quan les de Robert Cuesta van arribar al descans amb un mínim avantatge (10-11). En la segona meitat, però, el guió va canviar radicalment. La defensa proposada per les locals va generar molts problemes en l’equip granollerí, que va topar amb la veterana portera Sílvia Navarro (15 aturades) i va perdre un munt de pilotes que provocaven gols fàcils de les rivals. Pletòriques de moral per haver igualat l’eliminatòria, el Rocasa no va fallar cap penal i les errades d’Ona Vila i Martina Capdevila van acabar certificant la classificació de les canàries.

Nervis inicials

El Rocasa va saltar a la pista convençut de la remuntada. En poc més de 12 minuts ja havia eixugat més de la meitat del desavantatge (7-1). El Granollers s’havia encallat en atac i el temps mort de Robert Cuesta era obligat. La reacció vallesana va ser immediata. Va trobar el camí en atac i va començar a generar dubtes en l’irregular conjunt local. En un tres i no res, havia aconseguit un parcial de 0-5 (7-6) i va ser capaç de capgirar el resultat abans del descans (10-11). La connexió amb Cristina Polonio, marcant des del pivot o forçant penals executats per Ester Somaza, van ser algunes de les claus en el tram final de la primera meitat.

Després de la represa, es va repetir la història de l’inici del partit. Una defensa 5-1 local va provocar el desconcert en les vallesanes, que van encaixar un parcial de 8-1 (18-12) i van permetre que el Rocasa tornés a entrar en l’eliminatòria. Els nervis i la precipitació van aparèixer en les files granollerines, impotents per aturar un rival que s’embalava i es col·locava a un sol gol de remuntar els 10 de desavantatge (22-13). Cuesta va optar per canviar la portera i col·locar durant uns minuts Pamela Rodrigues entre els pals. Martina Capdevila (6 gols) va aparèixer en els moments més delicats i va exercir el seu lideratge per donar aire a l’equip (24-18) a poc més de 5 minuts del desenllaç. Va aturar el cop, però el Rocasa encara no havia dit la seva última paraula. Amb una embranzida final i uns minuts d’autèntica bogeria, l’equip d’Antonio Moreno va segellar un parcial de 4-0, amb el 28-18 signat per Delfina Ojea. Els penals van dictar sentència a favor de les locals.

LES REACCIONS

Primer de tot vull felicitar el Rocasa perquè ha estat millor que nosaltres en 85 dels 120 minuts de l’eliminatòria
En la segona part encara no sé què ens ha passat. Elles estaven pletòriques i nosaltres mai hem estat còmodes