Tennis

Ramos, l’adeu prematur de la millor raqueta catalana

Tennis. Eurofirms Girona-Costa Brava. El mataroní (4) sucumbeix en l’estrena i el barceloní Nikolas Sánchez s’obre camí repescat de la prèvia

El mataroní Albert Ramos (4) va sucumbir contra el madrileny Alejandro Moro, per 6-3 i 7-5 (1h50), i va deixar el challenger Euro firms Girona-Costa Brava sense la principal raqueta catalana tot just en la primera eliminatòria del quadre individual. Amb 36 anys, el maresmenc encara és el millor tennista del país i pugna per tornar a escalar fins als 100 primers llocs del rànquing mundial –ara és 105è– després d’haver perdut la plaça a finals de febrer, fet que va estroncar més d’una dècada de permanència continuada.

La bona notícia per al tennis català va ser la victòria del barceloní Nikolas Sánchez Izquierdo, lucky loser repescat de la fase prèvia i que es va obrir camí en el quadre gran després de vèncer l’andalús Pablo Llamas (8), per 4-6, 6-3 i 6-3 en l’últim partit individual de la jornada. Sánchez Izquierdo, de 25 anys i 285è de l’ATP, s’enfrontarà en la segona eliminatòria al portuguès Gastão Elias, finalista de l’última edició al CT Girona, que ahir es va imposar a l’estonià Mark Lajal (7-5 i 6-2).

En la posada en escena, Albert Ramos va segellar el primer trencament en el tercer joc, però Alejandro Moro va replicar immediatament. Amb un contrabreak, un poderós cop de revés a dos mans i un servei molt sòlid va prendre la iniciativa per apuntar-se quatre jocs consecutius (5-2) i certificar el primer set per 6-3 (40’). El tennista mataroní es va mostrar molt més consistent en el segon set, però va cedir el servei en l’onzè joc i ja no va tenir capacitat per evitar el triomf de Moro, de 23 anys i número 239 del rànquing mundial. En la pròxima eliminatòria el jugador madrileny se les haurà amb el portuguès João Sousa, que va tombar el britànic Felix Gill en tres sets (7-6, 4-6 i 6-4).

Gakhov, endavant

D’altra banda, el campió de l’última edició, el rus Ivan Gakhov continua endavant després d’imposar-se a l’austríac Dennis Novak (6-3 i 7-5). També va sobreviure a la primera eliminatòria el xilè Cristian Garin, cap de sèrie número 3, tot i que haver de remuntar un set contra el portuguès Henrique Rocha (4-6, 6-3 7-6 [9]) en un duel de gairebé 3 hores i mitja (3h20). El seu pròxim rival serà el nord-americà Nicolás Moreno de Alboran, que també va necessitar tres sets (4-6, 6-3 i 6-4) per cantar victòria contra el jordà Abdullah Shelbayh.

En el quadre de dobles, el català Oriol Roca i el castellà Daniel Rincón van superar la primera eliminatòria després de vèncer el neerlandès Jesper de Jong i l’alemany Benjamin Hassan (6-4, 4-6 i 10-6).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)