Tennis

Pedro Martínez derrota Radu Albot en la final de l’Eurofirms Girona-Costa Brava

L’alzirenc de 26 anys Pedro Martínez (2), el jugador amb millor rànquing del quadre (88è de l’ATP), ha derrotat el moldau de 34 anys Radu Albot (155è) per 7-5 i 6-4 en 2h05 i s’ha endut el títol de l’Eurofirms Girona-Costa Brava, torneig de la graduació Challenger 100 que es juga per segon any consecutiu i que enguany ha fet un salt qualitatiu –121.000 euros en premis–convertint-se en el segon de Catalunya rere el Barcelona Open Banc Sabadell. Amb més recursos, una dreta més pesada que ha fet mal i una proposta més diversificada i atacant, Martínez, que no ha concedit ni una sola pilota de trencament amb el seu servei, es converteix en el successor del rus Ivan Gakhov, campió el 2023. La final ha tingut molta qualitat a pesar del vent i ha aplegat una gernació a la central del CT Girona reafirmant l’èxit del torneig. L’alzirenc aixeca el seu sisè títol challenger de la seva carrera i el primer del 2024. El 2022 va guanyar el seu únic ATP a Santiago de Xile. Aquell any va arribar a ser el 40è del món.

Màxima igualtat d’entrada

En el marc d’un partit de la màxima igualtat i de molt bon nivell, Martínez ha provat de trencar el ritme de l’únic moldau amb un títol ATP i que pot presumir de ser l’únic del seu país d’haver accedit al Top 100 amb deixades marca de la casa que li han donat rèdit. L’objectiu era evitar que Albot se sentís còmode en el fons i, alhora, desgastar-lo. L’alzirenc ha disposat d’un 15-40 en el cinquè joc amb 2-2, les dues primeres pilotes de break del partit. El moldau s’hi ha regirat amb consistència i també n’ha salvat una tercera en el mateix joc mantenint el seu servei (2-3). Martínez ha tancat en blanc el 3-3 amb una willy espectacular, un passing per sota les cames que ha provocat l’admiració del públic. El valencià passava per un moment dolç de joc –0-30 amb sis punts seguits–, però ha comès quatre errors no forçats seguits i seguia per sota (3-4) davant la regularitat del seu rival. Amb 5-5, però, Martínez ha perseverant i, en la segona oportunitat del joc i la cinquena global, ha trencat sobre el segon servei d’Albot, amb un revés paral·lel suau però suficient (6-5). No ha perdonat amb el seu servei i ha segellat el 7-5 amb seu tercer joc en blanc i amb una ace, per la porta gran.

En plena efervescència, amb una dreta paral·lela, ha signat la seva segona ruptura tot just en el primer joc del segon acte, tota una declaració d’intencions. Amb 2-0 ha tornat a fer aixecar el públic dels seients amb una dreta paral·lela quan semblava que ja no tenia opcions, confirmant el seu domini. Albot, que acumulava quatre jocs seguits perduts, estava atabalat i no trobava la fórmula. Malgrat tot, ha mantingut el seu servei tallant l’hemorràgia (2-1). La dinàmica no s’ha alterat. El moldau, que no ha donat una pilota per perduda i ha reaccionat amb cames a les deixades que li ha plantejat el rival, que seguia fallant més del compte amb el revés i no ha pogut conquerir cap pilota de trencament per reingressar en el partit. El valència s’ha adjudicat el títol amb autoritat, tot i la incertesa final perquè ha necessitat sis pilotes de partit en el desè joc per segellar l’èxit (6-4).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)