Ciclisme

Mathieu van der Poel triomfa a Flandes

El neerlandès fa sol els últims 45 km i és el sisè vencedor del segon Monument amb el mallot irisat en 108 edicions

Mathieu van der Poel (Alpecin) és el vencedor de la volta a Flandes, amb 270,8 quilòmetres, aquest cop d’Anvers a Oudenaarde, amb 7 trams de llambordes i 17 cotes. Lucca Mozzato (Arkéa) a 1:02 era el millor en l’esprint per completar el podi, amb Michael Matthews (Jayco), segon a la Milà-Sanremo, tercer però relegat a l’11è lloc després per la decisió dels jutges. Nils Politt (UAE) és qui acompanya MVDP i Mozzato en els llocs d’honor.

El campió del mon –el sisè vencedor amb el mallot irisat– suma el seu tercer triomf, els tres en anys parells i sent segon en els senars, i iguala Achiel Buysse, Fiorenzo Magni, Eric Leman, Johan Museeuw, Tom Boonen i Fabian Cancellara en el palmarès del segon dels cinc Monuments, la setmana abans de la París-Roubaix, el tercer. El neerlandès és el primer en aconseguir estar al podi cinc anys seguits, en una edició marcada per la baixa de Wout van Aert (Visma), intervingut de la clavícula per la caiguda dimecres passat en la A Través de Flandes que va acabar guanyant el seu company Matteo Jorgenson.

El moment clau de la cursa es produïa en el segon pas per Koppenberg, quan l’asturià Ivan Garcia Cortina (Movistar) anava sol al davant amb uns metres de marge però havia de posar el peu al terra per uns problemes tècnics que li impedien completar la pujada sobre la bici malgrat els esforços. Aleshores, MVDP es llançava cap al davant i amb la seva privilegiada tècnica aconseguia superar les rampes de llambordes xopes per la pluja i obrir un petit forat de 6 segons amb el nord-americà Matteo Jorgenson (Visma) i de 30 amb Mads Pedersen (Lidl), que va guanyar la Gent-Wevelgem diumenge passat amb superant van der Poel a l’esprint i Dylan Teuns (Israel) en coronar el llegendari tram..

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)