Natació

Dennis González, millor nedador d’artística europeu del 2023

El català Dennis González (Barcelona, 2004) ha estat escollit millor nedador europeu d’artística masculina del 2023, segons ha informat la Federació Europea de Natació. Els premis es computen a través de la votació de les diferents federacions i dels aficionats en general. González va obtenir el 38 % dels vots de les federacions per al premi masculí, mentre que l’italià Giorgio Minisini, guanyador de l’edició anterior, va obtenir el suport del públic, amb el 40,9 %. Amb la valoració definitiva, el nedador del Kallípolis ha vençut amb el 35,75% del total dels vots, superant per menys del 2% a Minisini i del canari Fernando Díaz del Rio Soto, campió mundial en rutina tècnica en el mundial de Fukuoka i actualment ja retirat de la competició.

Durant el 2023 González Boneu va fer el salt a la categoria absoluta després d’haver assolit tres títols mundials júnior i set d’europeus. Amb la també catalana Mireia Hernández va guanyar la medalla d’or en duet mixt lliure als Jocs Europeus d’Oswiecim (Polònia), superant per sorpresa la parella italiana, vigent campiona d’Europa. En aquesta competició també va obtenir la plata al duet mixt tècnic.

Unes setmanes més tard, va assolir el títol mundial en la prova inaugural de solo lliure masculí a Fukuoka. El nedador rubinenc va tornar del Japó amb un ple de medalles després d’aconseguir també la plata al duet mixt tècnic i el bronze en el duet mixt lliure. A més, González va seguir conquerint títols en la categoria júnior: or en duet mixt tècnic, duet mixt lliure i acrobàtic per equips, així com la plata en el solo lliure als europeus júnior de Funchal (Portugal).

També han estat distingides les germanes austríaques Anna-Maria i Eirini-Marina Alexandri per davant de la italiana Lucrezia Ruggiero, que va ser la favorita del públic amb el 28 % dels vots.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)