Ciclisme

Vingegaard, Evenepoel i Roglic, fora de la Volta al País Basc per una aparatosa caiguda

El ciclista danès, immobilitzat i amb oxigen, ha hagut de ser evacuat en ambulància fins a l’hospital

A 35 km del final de la quarta etapa de la volta al País Basc, una corba de dretes en ple descens de l’Alt d’Olaeta, pot haver marcat el futur de la resta de la temporada perquè s’ha produït una caiguda massiva on s’hi han vist involucrats els noms més importants del pilot Jonas Vingegaard, Remco Evenepoel i Primoz Roglic, que vestia amb el mallot groc, a més de Steff Cras i Jay Vine. El més malparat ha estat Vingegaard, que ha hagut de ser evacuat en llitera i totalment immobilitzat, amb oxigen. “Jonas està conscient i ara serà examinat a l’hospital”, han comunicat des del seu equip, el Team Visma, una hora després de l’accident. Roglic s’ha pogut incorporar abans que la resta i poc després s’ha pogut dirigir al cotxe del seu equip. Evenepoel també s’ha pogut aixecar, afectat presumiblement de la clavícula. Lògicament, tots tres, que tenen el Tour de França en el seu calendari (arrenca el 29 de juny a Florència), han hagut d’abandonar la prova.

Després de l’accident la cursa ha hagut de ser neutralitzada pel gran nombre d’ambulàncies ocupades amb la llarga llista de corredors caiguts per terra. L’organització únicament ha permès que els fugats, que anaven al davant, es juguessin la victòria a Legutio.

Informes mèdics

A la zona al voltant del revolt, a més del marge, hi havia nombroses pedres de grans dimensions i arbres. Al vespre han arribat els informes mèdics dels ciclistes implicats en la caiguda: Vingegaard, amb la clavícula i diverses costelles trencades; Evenepoel, clavícula i escàpula fracturades; Roglic, abrasions; Cras, els pulmons perforats i dues costelles trencades; i Vine, fractura de tres vèrtebres, sense afectació neurològica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)