Handbol

El Barça es jugarà el bitllet a Colònia contra el PSG

Handbol. L’anada dels quarts de final de la Champions es disputarà a París, el 24 o el 25 d’abril, i la tornada, al Palau Blaugrana, l’1 o el 2 de maig

El París Saint-Germain serà el rival del Barça en els quarts de final de la Champions. L’anada es disputarà a la capital francesa, el 24 o el 25 d’abril, i la tornada al Palau Blaugrana, l’1 o el 2 de maig. En l’últim partit dels vuitens de final, el PSG no va fallar. Havia guanyat en l’anada a la pista del Wisla Plock polonès (26-30), dirigit pel català Xavi Sabaté, i en el segon assalt va rematar la feina amb una victòria ajustada per 34-33. El Barça, segon en la fase de grups, havia accedit directament als quarts de final i haurà tingut un calendari més plàcid per preparar l’accés a una nova final a quatre al Lanxess Arena de Colònia. Precisament, l’últim enfrontament entre barcelonins i parisencs va ser el 18 de juny de l’any passat, en la pugna pel bronze de la Champions, en què els blaugrana hi van posar molt més interès i predisposició (37-31).

Dimecres ja havien quedat definits els dos primers enfrontaments de quarts, el Magdeburg-Kielce, en el que serà la repetició de la final europea del 2023, i el Kiel-Montpeller. Ahir es va guanyar la plaça el Veszprém de Ludovic Fàbregas, que es va mostrar molt superior al Pick Szeged en els dos partits de vuitens (30-37 i 39-32) i en la pròxima eliminatòria se les haurà amb l’Aalborg danès.

L’enfrontament entre el PSG i el Barça serà un duel de retrobaments. Fins a tres jugadors de l’actual plantilla del conjunt parisenc han defensat els colors blaugrana en el passat: l’extrem barceloní David Balaguer, que ahir contra el Wisla va signar una sèrie de 8 de 8; el pivot polonès Kamil Syprzak, el màxim golejador de l’equip amb 100 gols, i l’incombustible Nikola Karabatic, que tancarà la seva dilatada carrera després dels Jocs Olímpics de París. També milita en el PSG l’extrem internacional de Sant Quirze del Vallès Ferran Solé. Tot i el potencial econòmic del gegant francès, el PSG, igual com passa en el futbol, encara no ha estat capaç d’aixecar mai cap Champions. De fet, en els enfrontaments particulars el Barça, amb onze corones al seu palmarès, domina clarament la sèrie amb 8 victòries, 1 empat i 1 sola derrota, que es remunta al 12 de novembre del 2016 (33-26). La majoria d’enfrontaments han estat en la fase de grups, a excepció de la semifinal del 2020, amb victòria blaugrana (37-32), i l’esmentada pugna pel bronze de l’any passat (37-31).

LA XIFRA

3
jugadors
amb passat blaugrana militen al PSG, David Balaguer, Kamil Syprzak i Nikola Karabatic
ELS EMPARELLAMENTS
Montpeller - Kiel
Kielce - Magdeburg
Veszprém - Aalborg
PSG - Barça
Els equips en negreta jugaran el partit de tornada a casa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)