Ciclisme

Juan Ayuso s’endú la volta al País Basc

Juan Ayuso (UAE) és el vencedor de la 63a volta al País Basc, amb el segon lloc en la sisena i última etapa, de 137,8 km i 3.400 m de desnivell amb inici i final a Eibar, que guanyava de Carlos Rodríguez (Ineos) de bracet amb el corredor d’Alacant.

Marc Soler (UAE) era el gran animador de l’etapa reina de l’edició del 100 aniversari de la prova, que tenia 7 ports (3 de 1a i un de 2a) i que començava amb Mattias Skjelmose (Lidl) liderant la general després de la fatal caiguda de dijous amb els tres grans favorits entre els perjudicats. Soler atacava en el quart port i enllaçava amb els escapats, entre els quals David de la Cruz (Q36.5), per acabar al davant en un grup amb un altre corredor de l’UAE, Igor Arrieta.

El moviment d’Ayuso en el penúltim port, l’últim de 1a, li permetia atrapar, amb Rodríguez, Soler. Els agafarien avantatge en la darrera ascensió (3a) i l’arribada del català permetia l’andalús ser segon en la general amb un segon d’avantatge sobre Skjelmose.

Mikel Landa (Soudal), també patia una caiguda divendres i s’afegeix a la llista de ciclistes amb la clavícula fracturada. El danès acaba tercer de la general per davant del vilanoví, tercer a meta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)