Tennis

Carlé remunta contra Masarova i guanya el Solgironès a la Bisbal

L’argentina de 24 anys Maria Lourdes Carlé (6a favorita i 98a de la WTA) ha apel·lat a la consistència des del fons de la pista pròpia de la terra batuda i ha derrotat per 3-6, 6-1 i 6-2 en 1h57 a la barcelonina de 24 anys Rebeka Masarova (5a cap de sèrie i 91a) en la final de la vuitena edició de l’Open Femení Internacional Solgironès WTA 125 que s’ha jugat a la central, plena de gom a gom, del Club Tennis la Bisbal. Carlé es la successora de la neerlandesa Arantxa Rus, campiona a la Bisbal d’Empordà el 2023. El torneig ha estat pioner en l’aplicació de la tecnologia Foxtenn sense jutges de línia.

El partit, però, ha arrencat de manera diametralment oposada a com s’ha acabat. Un break matiner ha aplanat el camí de Masarova en el primer set. Sense jugar amb massa primers, la barcelonina, més sòlida, ha dominat el joc amb cops més verinosos que no pas els de la seva rival i la intenció d’escurçar sempre els punts per no donar ritme. El segon trencament en el cinquè joc ha acabat d’aplanar el camí a la catalana (4-1), que ha fet mal amb el seu tennis més directe. Carlé ha respirat consumant un trencament (4-2) però ha continuat fent massa errors no forçats i ha perdut en blanc el seu servei en el joc posterior (5-2). L’argentina ha repetit l’operació signant la seva segona ruptura (5-3) i semblava amb capacitat per discutir el desenllaç però ha tornat a cedir el seu servei. De fet, no l’ha guanyat en cap dels cinc torns i això l’ha condemnat (6-3).

El partit s’ha capgirat com un mitjó en el segon acte. Dos trencaments favorables a l’argentina i la millora substancial del seu primer servei li han permès guanyar, per fi, en el segon joc, el seu primer torn servint en tot el partit (0-3). Una ruptura favorable a Masarova ha semblat que podia alterar de nou la dinàmica. Però la reacció ha estat efímera perquè l’argentina, cada vegada més còmoda, ha segellat un altre trencament i en blanc (1-4). La dinàmica ja no s’ha alterat i Carlé s’ha endut el parcial per 1-6. Masarova ha marxat als vestidors per canviar de roba i aclarir idees.

No li ha servit de massa. Tot i que ha intentat recuperat el seu patró de joc i ha mirat de pujar a la xarxa per tancar els punts, ha fallat algunes volees i s’ha anat diluint. Mentre, el joc de Carlé, que a més havia millorat sensiblement el seu servei, el seu punt feble en l’inici del duel, era cada vegada més consistent. L’argentina ha tancat el partit en la seva primera oportunitat amb un eloqüent 2-6.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)