L’Astralpool Sabadell conquereix la setena Champions

Ha exhibit la seva capacitat competitiva amb una final espectacular contra l’Olympiacòs (16-10)

L’Astralpool CN Sabadell ha revalidat la corona europea i ja suma set Champions al seu palmarès després d’una exhibició en tota regla contra l’Olympiacòs (16-10), incapaç d’aturar l’allau de joc vallesà. L’equip de David Palma ha portat la iniciativa des del principi (2-1, 5-3, 6-3 i 3-3) i ha replicat als intents de remuntada grega de manera fulminant. Sofia Giustini, que ja havia brillat en la semifinal, ha estat la màxima anotadora del partit amb 5 gols. El CN Sabadell, a la piscina de la Nova Escullera, del CN Barcelona, ha escrit un nou capítol gloriós en la història de l’esport català i ja se situa a un sol títol de l’Orizzonte Catània, que amb vuit corones és l’equip més llorejat.

El primer quart ha acabat amb avantatge del CN Sabadell (2-1), però podia haver estat més gran sense les intervencions de mèrit de Ioanna Stamatopoulo. Només Sofia Giustini, una de les destacades d’aquesta final a quatre, i la jove Irene Casado han pogut superar la internacional grega. Per l’Olympiacòs ha marcat Christina Siouti, en la segona superioritat. A l’inici del segon quart, dos gols del conjunt grec (2-3) han activat la millor versió del CN Sabadell. Ha fet un pas endavant en defensa, i amb la segona diana de Giustini, Maica deixant el seu segell des de la boia, i dos gols consecutius en transició de la genial Judith Forca obrien la primera escletxa de la final (6-3). Dimitrios Kravaritis ha demanat temps mort per aturar aquesta dinàmica i el seu equip ha agafat aire gràcies al gol de Foteini Tricha. Però les de David Palma ja anaven embalades i arribaven al descans llarg amb un clar 7-4 al marcador, després d’una diana d’Irene González en superioritat.

La final no estava ni de bon tros resolta i ho ha deixat ben clar l’Olympiacòs amb un inici de tercer quart explosiu, en què ajustat el resultat fins al 7-6. L’equip sabadellenc ha passat per uns moments de dubtes, però han tornat a aparèixer González i Giustini per tornar obrir forat (10-7). La tercera diana d’Irene ha estat espectacular, culminant amb un parabòlic exquisit i col·locat un contraatac. La neeerlandesa Sabrina Van der Sloot, en la seva última campanya en les files vallesanes, s’afegia a la festa amb un gol de penal. L’Olympiacòs estava tocat. Era el moment del Sabadell i Giustini i Maica han furgat en la ferida i han aplanat el camí del Sabadell cap a la setena corona amb dos gols més. Així, s’arribava a l’últim quart amb la final de clar color sabadellenc (13-7). Amb tot resolt, l’últim quart ha acabat en taules (3-3). La portera Mar Carrasco, que ja va disposar d’uns minuts en la semifinal, també ha pogut gaudir del tram final del partit en substitució de la llegendària Laura Ester.