Tennis

La travessia fins al capdamunt de la classificació ATP

El camí cap al número 1

Després d’una carrera de 20 anys, el tennista català s’enfila fins al primer lloc en la modalitat de dobles juntament amb l’argentí Horacio Zeballos

El barceloní ha tingut molts companys de dobles, entre ells, Marc López

Marcel Granollers ha fet el cim. Juntament amb l’argentí Horacio Zeballos, el tennista barceloní ha arribat al número 1 de dobles. D’aquesta manera, el barceloní es converteix en el quart català a aconseguir aquesta fita, després de Joan Gisbert, Manuel Orantes i Emilio Sánchez Vicario, l’últim d’arribar-hi, l’any 1989, tot i que els dos primers ho van aconseguir abans de la creació de l’ATP. Amb 38 anys, Granollers porta en el circuit més de 20 anys, i ha guanyat quatre tornejos individuals. En canvi, ha estat més present i ha aconseguit més èxits en el quadre de dobles. En total, el tennista nascut a Barcelona ha obtingut 25 tornejos en 54 finals amb 12 companys diferents, que aviat és dit.

Canvi de company constant

Granollers va iniciar la seva carrera com a competidor de dobles l’any 2007 amb l’objectiu de millorar el seu joc com a tennista. No obstant això, el que semblava un pas de transició es va convertir en la seva especialitat, que li ha donat grans èxits. Ja el 2009, va aconseguir la primera victòria en un torneig juntament amb el també català Tommy Robredo al Brasil. Això sí, la seva primera parella oficial va ser Nico Almagro, però el murcià i el barceloní no van poder guanyar cap torneig junts, i van separar els seus camins un temps més tard. Durant els següents anys, va guanyar tornejos amb diferents companys com Pablo Cuevas, Alberto Martín o Santiago Ventura. A més, va formar tàndem en dobles amb Fernando Verdasco, i va ser partícip de la victòria d’Espanya en la copa Davis del 2011.

Èxit amb Marc López al costat

L’any 2012, Granollers es va ajuntar amb el català Marc López, que va acabar sent la seva millor parella fins aquell moment. L’equip va esdevenir un dels més forts del circuit, va arribar al número 4 del món i va aconseguir la victòria a les finals de l’ATP aquell mateix any. Això sí, el punt més àlgid de la parella va arribar l’any 2014, quan van arribar a la final de Roland Garros i també van disputar la de l’obert dels EUA. Malauradament, no van obtenir cap dels dos grans eslams.

A la caça del Grand Slam

Després de deixar de competir uns quants anys al costat de Marc López, Granollers va tornar a buscar un altre company i l’any 2019 es va ajuntar amb Zeballos. Després d’una bona estrena i de passar uns anys guanyant tornejos, a Madrid tots dos coronen el seu pas amb el número 1. Què serà el pròxim per a tots dos? L’objectiu serà aconseguir l’anhelat Grand Slam. De moment, han arribat a les finals de Wimbledon del 2021 i el 2023 i l’obert dels EUA del 2019.

Zeballos, la gran parella de Granollers
El català i l’argentí van començar a fer parella l’any 2019. El seu primer torneig va ser el Masters 1000 de Canadà, en què van aconseguir la victòria. La compenetració que hi havia entre tots dos era perfecta. A poc a poc, han anat guanyant tornejos, sense que res, ni la pandèmia, els aturés. Roma, Madrid, Shanghai... han estat escenaris que han vist l’argentí i el català guanyar tornejos fins a arribar al número 1 del món.
25
tornejos
ha guanyat Marcel Granollers en dobles
12
companys
han guanyat amb Granollers en la seva carrera
8
títols
ha aconseguit la parella Granollers-Zeballos
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció