Tennis

El rànquing no reflectirà la reacció de Paula Badosa

Tennis. Defensava els quarts de final de Roma 2023 i dilluns va caure en els vuitens, una derrota que li farà perdre 15 posicions (141a)

La metodologia del rànquing WTA és implacable i la bona actuació de Paula Badosa a Roma, que, de moment, marca un abans i un després, no es veurà reflectida en una evolució en la classificació mundial. Ben al contrari. Malgrat haver guanyat tres partits en un torneig de la graduació WTA 1000, la que ve per sota d’un gran eslam, Badosa, que ha alçat la veu i s’ha reivindicat, perdrà dilluns en la propera actuació del rànquing 15 posicions i retrocedirà fins al lloc 141è, el seu pitjor rànquing des del 2018. El motiu és que la catalana havia arribat als quarts de final del 2023 –derrota contra la letona Jelena Ostapenko– i que dilluns va caure en els vuitens en un partit ben disputat contra Coco Gauff, la número 3 del món, en què va guanyar jugant a un gran nivell el primer set, va tenir possibilitats en el segon i va notar una baixada física sensible en el tercer davant d’una jugadora molt forta i que havia estat força menys temps a pista. La de Begur venia de dues remuntades en els dos partits precedents, en què va jugar tres sets.

A banda d’una millora substancial en el joc i de les victòries contra Mirra Andreeva, Emma Navarro i Diana Shnaider, el més important és que no s’ha ressentit de la lesió a l’esquena que es va fer ara fa un any tot just a Roma, una fractura lumbar per estrès. També cal subratllar l’esperit competitiu que ha exhibit i que li ha faltat en altres ocasions.

Badosa, doncs, arriba a Roland Garros, que comença dilluns vinent, enfortida i amb ganes de recuperar el terreny perdut. La seva millor actuació al temple de la terra batuda van ser els quarts de final del 2021.

PARÍS

La de Begur arriba a París enfortida i amb expectatives de fer un bon paper

LESIÓ

La millor notícia és que l’esquena no l’ha mortificat i ha jugat a un gran nivell
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)