Tennis

París, l’escenari ideal per al ressorgiment de Badosa

Tennis. La de Begur arriba a Roland Garros, en què va ser campiona júnior el 2015, amb salut i expectatives després de recuperar sensacions a Roma

La millora substancial tant física com de resultats demostrada en el WTA 1.000 de Roma encoratja Paula Badosa abans de jugar el torneig de Roland Garros, un dels seus grans reptes de la temporada, que comença diumenge. Un escenari idíl·lic per confirmar el seu ressorgiment després d’un any complicat. La tennista de Begur va guanyar tres partits seguits mostrant un joc molt sòlid i només va claudicar davant de la número 3 mundial, la nord-americana Coco Gauff, en una dura batalla a tres sets en què va acabar fosa físicament però amb bones sensacions. Sense el mal d’esquena que la mortifica des fa un any –una fractura per estrès a la quarta vèrtebra lumbar que es va fer a Roma 2023–, Badosa va completar un ressorgiment esperançador en què el dolor la va respectar i afronta el repte parisenc amb optimisme. “La recuperació ha estat un procés molt llarg i molt dur mentalment. Però per fi em sento bé de salut i vull tornar a estar entre les millors del món. No on soc ara”, reflexiona Badosa sobre el seu passat recent en una entrevista concedida a Georgy Tennis, en què també desgrana els objectius immediats de futur: “Roland Garros ha estat sempre un torneig especial per a mi. M’agrada la terra batuda. Després depèn una mica del quadre. Però si em trobo bé i m’entreno bé aquests dies, puc jugar contra qualsevol.”

De fet, la catalana havia donat mostres de recuperació del seu joc quan es va enfrontar a la seva amiga Aryna Sabalenka, la número 2 del món, a Stuttgart. Es va retirar en el tercer set, quan el partit estava igualat.

Roland Garros és sempre una evocació de records per a la begurenca. No en va el 2015 hi va guanyar el títol júnior, una victòria que va marcar l’esclat de la seva carrera però que també va generar expectatives molts altes que la van pressionar.

El sorteig dels quadres masculí i femení del torneig es farà avui. El fet de no ser cap de sèrie aboca la catalana a qualsevol escenari ja en la primera eliminatòria. Badosa és la 141a de la WTA i hauria hagut de passar per la prèvia, però l’ha pogut evitar gràcies al rànquing protegit, perquè el curs passat va estar més de nou mesos fora de combat. La gran favorita en el segon gran eslam del curs no és altra que la polonesa i número 1 Iga Swiatek, que s’ha endut els dos últims títols i que sembla gairebé imbatible a l’argila parisenca.

LES REFLEXIONS

Per fi em sento bé de salut i vull tornar a estar entre les millors del món. No on soc ara. La recuperació ha estat llarga i dura
Roland Garros ha estat sempre un torneig especial per a mi. Si em trobo bé i m’entreno bé, puc jugar contra qualsevol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)