Ciclisme

Nova exhibició i sisena etapa de Pogacar al Giro

Tadej Pogacar (UAE) suma la seva sisena etapa al Giro, en el divuitè dia que du el mallot rosa en la seva primera presència a la cursa italiana, la 107a edició de la qual es completa aquest diumenge a Roma amb l’eslovè com a gran protagonista. La darrera exhibició, en la penúltima etapa, de Riccione a Trento amb 184 km i 4.200 m de desnivell que tenien la doble ascensió al Mont Grappa (1.475 m cada cop) el colofó a la muntanya i amb Pougi en solitari els darrers 34 quilòmetres.

El Muro di Ca’ del Poggio (4a) al quilòmetre 30 era el moment ideal per formar l’escapada, d’11 unitats que superada la primera hora, amb un fort ruixat, disposaven de 4 minuts de marge respecte el pilot i Giulio Pellizzari (VF) era el primer en coronar el port de 1a en el primer pas i després d’haver saltat des del grup de favorits per contactar amb Jimmy Janssens (Alpecin), Pelayo Sánchez (Movistar) i Alessandro Tonelli (VF).

Pellizzari (2003), segon en la cinquena etapa que guanya Tadej Pogacar a Santa Cristina Valgardena dimarts, es desempallegava de l’asturià; l’últim en aguantar-li el ritme, a 16 km per coronar el Monte Grappa per segon cop. El relleu amb Rafal Majka despenjava Geraint Thomas i Tadej Pogacar se n’anava en solitari cap a Pellizzari quan la diferència a 6 quilòmetres pel cim era de mig minut. L’eslovè l’atrapava a 4,7 havent-li retallat 40 segons en un quilòmetre i li oferia la roda i a 3,5 per coronar, 34 per acabar, ja anava sol.

El mallot rosa arribava al final d’una ascensió en la què moltes vegades havia de fer gestos de rebuig als tocs a l’espatlla que rebia dels aficionats amb quasi 2 minuts. Els perseguidors més immediats entraven a 2:07 i la diferència en la general rspecte Daniel Felipe Martínez (Bora) s’apropa als 10 minuts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)