Hoquei sobre herba

El Polo es reconcilia amb la seva història

Hoquei herba. L’equip barceloní supera a Madrid l’Atlètic Terrassa per 2-3 i és campió 18 anys després

El RC Polo de Barcelona va superar l’Atlètic Terrassa per 2-3 en la final catalana de la lliga femenina de divisió d’honor d’hoquei sobre herba i es converteix en el successor del Junior, que ara fa un any va celebrar el seu primer títol. El conjunt barceloní, que no guanyava la lliga des del curs 2005/06, obté la seva desena corona. La fase final, tant masculina com femenina, es va jugar al Club de Campo de Madrid.

El Polo, que s’havia avançat per 0-2 amb gols de Xantal Giné i Florencia Amundson –el gol egarenc l’havia fet Clara Badia–, dominava en el descans per 1-2. En el tercer quart, però, l’argentina Antonella Rinaldi va signar l’empat per a les groc-i-negres a boca de canó en un contraatac molt ben trenat. En el darrer quart, el RC Polo, que havia estat tercer en la fase regular –l’Atlètic Terrassa va ser quart i va accedir a la fase final en la darrera jornada–, es va avançar de nou amb un gol de Lorena Vives, que va aixecar la pilota amb intel·ligència en el rebuig d’un penal i va sentenciar aconseguint, curiosament, el seu primer gol en tota la lliga. L’Atlètic Terrassa va eliminar en semifinals les amfitriones remuntant un 2-0 i imposant-se en la tanda de shoot-outs. El Polo s’havia desfet per 2-3 del Junior.

Derrota del Polo masculí

El Club de Campo, per la seva banda, va revalidar el títol de campió de la divisió d’honor masculina superant el RC Polo en la repetició de la final del 2023 (1-2). El conjunt madrileny va arribar a la mitja part amb un gol d’avantatge marcat amb mestria per Chefo Basterra en un penal. En el tercer quart, l’equip català, que va acabar primer la fase regular al davant del madrileny, va empatar mitjançant vicenç Ruiz. Álvaro Iglesias, no obstant això, va situar de nou els locals al davant (1-2). A 6:04 del final del partit, el Polo va tenir l’empat però el penal stroke llançat per Xavi Lleonart es va estavellar al pal quan el porter del Club de Campo ja estava venut.