Més esport

Girona acull el primer torneig oficial del circuit català de futbol de taula

Aquest diumenge, 2 de juny, Girona acollirà el primer torneig oficial de futbol de taula puntuable del circuit c atalà, que tindrà lloc a les instal·lacions dels Hotels Ultònia. L’esdeveniment, que se celebrarà entre les 9:00 i les 18:00, està organitzat pel Circuit Català de Futbol de Taula en col·laboració amb el Barcelona Futbol Taula i el Club Futbol Taula Subbuteo Breda, amb el suport dels Hotels Ultònia.

El torneig de Girona no només serà puntuable per al Circuit Català, sinó que també comptarà per al rànquing internacional amateur de la WASPA (World Amateur Subbuteo Players Association). Això significa que les inscripcions estan obertes a tothom i no és necessari estar federat per participar.

El futbol de taula, conegut originalment com a Subbuteo, va ser inventat l’any 1947 per l’anglès Peter Adolph a Tunbridge Wells, Anglaterra. Aquest joc va guanyar popularitat a Espanya a principis dels anys 80 gràcies a una promoció associada al Mundial de Futbol de 1982.

Malgrat néixer com un joc de taula, el futbol de taula ha evolucionat fins a ser considerat un veritable esport. A Itàlia, per exemple, és molt popular i compta amb centenars de clubs. Allà, el futbol de taula és reconegut com a esport i la seva federació treballa conjuntament amb la federació de futbol italiana. A nivell internacional, les federacions de futbol de taula estan agrupades sota la FISTF (Federation International Sports Table Football), l’equivalent a la UEFA en el món del futbol.

El torneig de Girona és una oportunitat única per als aficionats del futbol de taula de competir i sumar punts tant per al Circuit Català com per al rànquing amateur de la WASPA. Els partits es disputaran a les sales de reunions dels Hotels Ultònia i estaran oberts al públic, que podrà assistir i descobrir aquest apassionant esport.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)