Esport i política

POLÍTICA ESPORTIVA

Ivan Tibau serà el secretari general de l'Esport

Serà nomenat en substitució d'Anna Pruna

Deixarà de dependre de Vicepresidència i estarà sota la tutela del president

L'exjugador d'hoquei patins era fins ara regidor a l'Ajuntament de Lloret

Ivan Tibau
«És una gran responsabilitat i alhora una gran il·lusió. A l'esport català li cal empenta i lideratge, perquè n'hi ha faltat»
«La crisi? Com diu el president, tots haurem de fer més amb menys»
«Josep Maldonado estarà al meu costat, no sé amb quina funció, però hem treballat els últims anys junts en la sectorial d'esports de CiU i és un referent de l'esport»
«Em considero preparat. Això de l'edat no té més importància»
«Treballar perquè les seleccions siguin reconegudes és bàsic. Però amb noves idees per recuperar una flama que s'ha anat apagant»
«El Catalunya-Hondures demostra que aquesta via de partits amistosos està esgotada»

Ivan Tibau (Lloret de Mar, 27-1-1973) serà el secretari general de l'Esport de la Generalitat en substitució d'Anna Pruna, que ha ocupat el càrrec en l'última legislatura. Tibau, que en els últims quatre anys ha estat regidor a l'Ajuntament de Lloret amb responsabilitats a Urbanisme i Esports, es convertirà en un dels alts càrrecs més joves del govern català. La secretaria general de l'Esport, segons ha explicat repetidament el president Artur Mas, seria una àrea que controlaria directament el mateix Mas. En l'anterior govern, Esports estava adscrit a Vicepresidència i depenia de Carod-Rovira.

El nomenament de Tibau es farà oficial probablement dimarts o dimecres vinent, juntament amb el cessament d'Anna Pruna i el seu equip. Aquesta ha estat la pràctica habitual del nou executiu a l'hora de reemplaçar la majoria dels integrants de la segona línia de govern, bàsicament secretaris i directors generals. Tibau haurà de deixar l'Ajuntament de Lloret, que també perdrà el seu alcalde, Xavier Crespo, quan sigui nomenat secretari general de Seguretat. Segons va explicar el mateix Tibau, la seva incorporació a l'executiu es va tancar ahir en una reunió amb Artur Mas.

Des del primer moment.

El nom d'Ivan Tibau ja va aparèixer a les primeres travesses per a la secretaria, pocs dies després del 28-N. Juntament amb ell, hi apareixien Francesc de Puig (director del CAR de Sant Cugat), Enric Masip, Jordi Chiqui Sans i Romà Gómez Ponti. De Puig, però, ha preferit continuar al CAR i entre la resta, Ivan Tibau ha estat l'escollit. La seva joventut és percebuda com un valor positiu en un executiu català format majoritàriament per cares conegudes i amb molta més experiència. Coneix l'esport de primera mà –i també l'entorn polític de l'esport– i, a més, ajuda a l'equilibri entre territoris perquè en el govern no hi ha, de moment, un alt nombre de gironins. Però un dels seus grans actius és el seu compromís amb la causa del reconeixement internacional de les seleccions catalanes. A més, en la seva etapa de jugador, va ser la cara visible del màxim èxit internacional d'una selecció catalana reconeguda oficialment, la d'hoquei sobre patins. En contrapartida, haurà de gestionar una àrea que en temps de crisi i d'ajustaments pressupostaris potser haurà de fer front a restriccions significatives.

Durant la campanya electoral Ivan Tibau –militant de CDC– va tenir una visibilitat notable en els actes de CiU. Va formar part de l'equip de suport al cap de llista de la federació per Girona, Santi Vila, en la majoria d'actes per les comarques gironines. El 13 de novembre va intervenir en nom de la sectorial d'esports –l'exsecretari general de l'esport, Josep Maldonado, el va incorporar– en un acte davant de 800 persones vinculades amb el món de l'esport que es va celebrar a l'INEF.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)