Esport i política

POLÍTICA ESPORTIVA

SELECCIONS

No es volen rendir

La plataforma, amb el suport de Tibau o sense, mantindrà l'activitat

Pruna recorda que amb l'anterior govern es van fer passos endavant

La plataforma pro seleccions, que des del 2003 fins al 2010 ha actuat al costat del govern en la reivindicació de les seleccions, continuarà la seva activitat encara que els nous responsables de la secretaria general de l'Esport decideixin canviar aquesta situació. Ho va deixar ben clar ahir el vicepresident de l'entitat, Sergi Blázquez, que va respondre a les paraules del nou secretari general, Ivan Tibau, que en una entrevista a aquest diari havia manifestat que feia falta canvi de rumb en aquest afer perquè s'havia «apagat la flama».

La plataforma està en espera d'una reunió la setmana vinent amb Ivan Tibau per definir exactament quin serà el seu paper en la nova legislatura. Les possibilitats de col·laboració semblen nul·les, perquè a Convergència i Unió encara pesa la decisió de la plataforma, quan era presidida per Jaume Llauradó, de donar suport i signar un conveni amb ERC en les eleccions del 2002. Tot i aquell acord, que els ha permès gaudir d'un local i subvencions durant aquests últims anys, la relació entre l'entitat i la secretaria es va anar deteriorant en els últims temps, ja que la plataforma considerava que el govern havia deixat en un segon pla la lluita pel reconeixement internacional de les federacions catalanes. L'entitat, a més, també estava enfrontada amb la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) perquè les dues parts es veien legitimades a l'hora de reivindicar l'oficialitat de les seleccions. «Nosaltres som una entitat privada i l'actual junta ja hem decidit que optarem per continuar amb el que sempre hem fet», va recordar ahir Blázquez. L'última campanya de la plataforma, portar Catalunya al mundial 2014, topa frontalment amb la idea expressada per Ivan Tibau segons la qual cap de les grans federacions olímpiques podran ser reconegudes mentre Catalunya no sigui un estat sobirà. Tibau també va insistir, en l'entrevista, en la necessitat de trobar només fórmules o «una nova imatge» per recuperar l'esperit reivindicatiu en els partits en què hi jugui Catalunya.

L'anterior responsable del Departament d'Esports del govern, Anna Pruna, també va respondre a les paraules de Tibau, en les quals l'acusava de tenir una nul·la relació amb el president del CSD, Jaime Lissavetzky, i de ser responsable de la situació precària de les seleccions. «Amb el govern espanyol hi hem negociat en un grapat de temes i ningú pot negar que amb nosaltres s'han reconegut internacionalment disset noves federacions», va recordar Pruna en declaracions a Catalunya Ràdio.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)