Ciclisme

CICLISME

GIRO D'ITÀLIA

Homenatge a Weylandt

El pilot mostra el seu condol pel ciclista belga en una etapa que va ser neutralitzada

Els seus companys en l'equip Leopard van entrar primers a la meta, agafats de la mà

Angelo Zomegnan
DIRECTOR DEL GIRO D'ITÀLIA
«Ahir vaig passar un dels pitjors dies de la meva vida quan vaig anar a rebre la dona de Weylandt»
José Luis Jaimerena
DIRECTOR DEL MOVISTAR
«L'accident no es va produir per una errada de seguretat. Ni tan sols va passar en el pitjor revolt del descens. Però els ciclistes a vegades troben a faltar més informació sobre les zones perilloses»
Pablo Lastras
CICLISTA DEL MOVISTAR
«Es veia a venir i ho vam comentar al matí. És l'hora que fem alguna cosa per dignificar aquesta professió. No hi havia una mínima senyalització»
Ángel Vicioso
CICLISTA DE L'ANDRONI
«La meva dona, com la de Weylandt, també està prenyada i no he pogut aclucar l'ull en tota la nit»

La caravana del Giro d'Itàlia va mostrar la seva consternació per la mort de Wouter Weylandt amb la neutralització de la quarta etapa. Els 216 quilòmetres entre Quarto dei Mille i Livorno es van rodar igualment, però no van ser puntuables per a la classificació general. L'organització de la prova va cedir el protagonisme a l'equip del ciclista belga, el Leopard, que va encapçalar els primers quilòmetres de l'etapa després de fer-se un respectuós minut de silenci. Molts dels participants en el Giro no van poder mantenir l'emoció i van esclatar a plorar. La resta d'equips es van rellevar al capdavant del pilot durant el recorregut fins que, en els tres últims quilòmetres, els vuit ciclistes del Leopard van tornar a prendre la iniciativa per entrar agafats de les mans a la meta. Al grup s'hi va afegir el nord-americà Tyler Farrar, amic de Weylandt, amb el qual compartia entrenaments a Gant, ciutat on residien tots dos. El ciclista del Garmin va decidir després abandonar la prova.

El dol es va traslladar també a les xarxes socials. El mur del Facebook de Weylandt va quedar inundat amb milers de missatges de condol dels aficionats. El Twitter també va ser una font inesgotable de comentaris respecte de la mort de Weylandt. El ressò de la notícia va ser especialment gran a Bèlgica, on els diaris principals van recollir el malaurat accident en les portades i van glossar la carrera, encara curta, del corredor. El museu de ciclisme de Roeselare, al nord del país, va obrir un registre perquè qui ho volgués hi deixés el seu missatge.

Visita al lloc de l'accident.

La família del corredor es va traslladar dilluns a la nit a Itàlia, un cop coneguda la notícia. El seu pare va haver de reconèixer el cadàver, que després va ser traslladat a la capella ardent de Lavagna. Amb la seva esposa i la seva nora, embarassada de cinc mesos, també va visitar el lloc de l'accident mortal, el descens del Passo del Bocco, on van dipositar un ram de flors. La família espera ara la repatriació a Bèlgica de les restes mortals del difunt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)