Esport i política

POLÍTICA ESPORTIVA

Noves idees per mitigar la retallada

La Secretaria General de l'Esport (SGE) ha vist reduït el seu pressupost en un 36% respecte a l'any anterior. «Un ajust obligat per la situació econòmica del país», segons va justificar ahir el secretari general, Ivan Tibau, durant la presentació dels eixos bàsics d'actuació durant aquesta legislatura, que es tradueixen en quatre conceptes bàsics: esport; activitat física i salut; economia, i formació. Millorar la gestió dels recursos i explotar noves vies és la mesura per intentar minimitzar els efectes d'aquesta reducció. «Hem fet un gran esforç per afectar al mínim l'esport escolar i federat», va destacar Tibau, que en aquest apartat va situar la rebaixa en un 17%.

A l'hora de fer balanç dels cinc primers mesos al capdavant de la secretaria, Tibau va comentar que el seu equip s'ha trobat diverses partides pressupostàries corresponents al 2010 pendents de pagament –va quantificar-les en uns 10milions d'euros–, però que no impediran mantenir bona part de les ajudes i subvencions. En aquest aspecte, va avançar que s'han destinat 17,2milions d'euros a les federacions i consells esportius; 45 milions a equipaments, centres educatius i de tecnificació, i 631.000 euros a les beques ARC dirigides als esportistes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)