Voleibol

Un receptor de Sabadell, subcampió del món juvenil

Voleibol. El jugador català de 18 anys Gerard Osorio va acaronar la matinada de dilluns el títol amb Espanya, que va perdre contra Sèrbia (3-2)

El jugador de voleibol de Sabadell Gerard Osorio va quedar la matinada de dilluns a l'Argentina a les portes d'obtenir el títol mundial de voleibol juvenil amb la selecció espanyol. En l'èxit més sonat de qualsevol equip de formació de la RFEVB, l'equip que dirigeix l'argentí Ricardo Maldonado va perdre a Bahía Blanca la final per un ajustat 3-2 (23-25, 19-25, 30-28, 25-16 i 11-15) contra Sèrbia, que va revalidar el títol fidel a la filosofia guanyadora de l'escola balcànica. El duel d'oposats va ser frenètic, amb 48 punts de l'andalús Andrés Villena, el màxim anotador del campionat, i la gran actuació del costat serbi d'Uros Kovacevic (28).

Osorio (29-03-1993, 2m00) va ser descobert pel vicepresident de la federació catalana, Roberto Pozzato. El va clissar pel carrer en una detecció de talents ocular, va trobar que tenia planta i li va proposar que comencés a jugar. Va iniciar el seu procés de formació al CN Sabadell i va estar treballant un any en el programa ARC d'alt rendiment de la Federació Catalana de Voleibol. Actualment, està concentrat a Palència durant tota la temporada amb la resta de components de la selecció espanyola i disputa amb l'equip castellà la superlliga 2, la divisió de plata del voleibol estatal. En el campionat d'Espanya, però, va reforçar el San Roque de Cadis. Durant el mundial, el vallesà, que ja havia obtingut amb Espanya el cinquè lloc en l'europeu, ha estat una peça fonamental en la recepció i en el treball defensiu i sempre ha jugat de titular. Ha fet 37 punts en els vuit partits que va disputar Espanya. L'equip de Maldonado clou la competició amb un balanç de sis victòries i dues derrotes contra Sèrbia, que en la primera fase ja havia superat els de Maldonado per 3-1. Els triomfs els va obtenir contra Puerto Rico (3-0) i Iran (0-3), en la primera fase, i contra Bulgària (3-1), França (3-2) i Grècia (0-3) en la segona. En la semifinal, va derrotar Cuba per 3-1.

Hem tingut moltes possibilitats en el cinquè set, però al cap i a la fi estem satisfets
Gerard Osorio
JUGADOR CATALÀ
La final no ha començat gens bé, tot i que després hem millorat i hem entrat en el partit
Gerard Osorio
JUGADOR CATALÀ

David Sanllehí, el salouenc precursor

No és l'única presència catalana en un campionat del món en categories de formació. El salouenc David Sanllehí va participar amb la selecció estatal júnior en el torneig que es va disputar l'any passat al Brasil i en què va acabar en setè lloc, tenint una participació destacada en l'equip dirigit per Francisco Hervás. Sanllehí va ser titular en tots els partits del campionat. El tarragoní debutarà aquest curs en la superlliga amb el CAI Terol, el campió de les tres últimes edicions de la competició i màxim aspirant a aconseguir el títol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)